Revista presei - 06 septembrie 2012

Ziarele de astăzi scriu despre noul tip de Bac şi despre protestele de la Otlchim. Mai citim şi despre două paradoxuri: unul este că producătorii ieftinesc, dar preţurile explodează. Celălat: rafinăriile - câte au mai rămas - produc suficient, dar noi imp

Adăugat: 6 Septembrie 2012
Ultima actualizare:6 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Bacalaureatul second-hand: o nouă lovitură dată educaţiei", citim în ROMÂNIA LIBERĂ. Ziariştii sunt foarte critici şi susţin că acest demers al Guvernului este o încercare de a masca un eşec naţional cu o diplomă accesibilă oricui. Consecinţele vor fi nefaste pentru economie şi societate, susţine România Liberă.

EVENIMENTUL ZILEI despre "Paradoxul toamnei: producătorii ieftinesc, preţurile explodează". Asta este situaţia în pieţe. Samsarii au speculat la maximum seceta de la televizor şi vând roşiile ca pe trufandale, deşi legumicultorii spun că le-au ieftinit ca să scape de ele şi merg în pierdere.

Tot în EVENIMENTUL ZILEI: "Situaţie explozivă la Oltchim. Soluţia: privatizarea urgentă". Sute de angajaţi au luat cu asalt birourile conducerii întreprinderii, disperaţi că nu şi-au primit salariile. După o lungă perioadă de management neperformant, Constantin Roibu şi-a dat în sfârşit demisia, împreună cu alţi 16 directori.

"Oltchim întâmpină investitorii cu protestatarii la poartă", scrie BURSA. Entuziasm la Bucureşti, disperare la Râmnicu Vâlcea. Premierul Victor Ponta  a anunţat că sunt două mari companii interesate şi le-a transmis protestatarilor să nu le sperie.

"Importurile de benzină şi motorină s-au dublat în cinci ani, iar rafinăriile se închid" scrie ZIARUL FINANCIAR. România a ajuns anul trecut să plătească pe carburanţii făcuţi peste graniţă peste 1,2 miliarde de euro. Din zece rafinării locale, azi mai funcţionează doar trei. Şi cu toate acestea, în ţară încă se mai produc suficienţi carburanţi pentru a acoperi cererea locală. Din ce cauze şi unde pleacă benzina şi motorina şi de ce importăm - explicaţiile în Ziarul Financiar.

"Cvorumul la referendum, eliminat de Autoritatea Electorală Permanentă", citim în JURNALUL NAŢIONAL. Proiectul Codului Electoral a fost lansat în dezbatere publică. În ziar putem citi şi despre celelalte prevederi, cum este înfiinţarea unui Registru Electoral. Lista electorală este şi ea păstrată şi va fi structurată în trei părţi.

În dosarul Referendumul, anchetele ajung la liderii politici. Astăzi va fi audiat secretarul general al PSD. "Dragnea, aşteptat la DNA. Ce caută procurorii" putem afla din ROMÂNIA LIBERĂ: în ce măsură oamenii politici din USL şi-au folosit influenţa pentru a înclina balanţa la urne

În ADEVĂRUL citim despre "Tragedia unor români exploataţi în Suedia". Anul trecut, cinci gălăţeni au fost amăgiţi cu salarii mari să planteze pini în mlaştinile din nordul continentului. Au primit doar 10 bani pe puiet. Doi au murit într-un accident. Suedezii refuză orice despăgubire şi dau vina pe firma de recrutare.

Tot din ADEVĂRUL aflăm "De ce ne bate Ungaria la Olimpiade". Campionii şi-au dus ţara pe locul 9 la Londra nu au apărut din senin. Secretul vecinilor noştri: investiţii în juniori şi în baze ultramoderne. Grija guvernanţilor pentru sport s-a făcut simţită încă de la sfârşitul anilor 90. Statul a oferit scutiri de taxe şi alte facilităţi cluburilor sportive, la fel şi firmelor care sprijină sportul.Autor:
Alexandra Stoica
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
6 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza