Revista presei - 06 octombrie 2011

În EVENIMENTUL ZILEI, preşedintele CNAS Lucian Duţă ne spune care sunt metodele prin care se fură banii românilor care plătesc la Sănătate.

Adăugat: 6 Octombrie 2011
Ultima actualizare:6 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sistemul este păcălit cu internări "forţate" şi prescripţii fictive. Soluţia? "Reţeta electronică", care va fi introdusă în câteva luni, va elimina fraudele. 

 
 ADEVĂRUL ne dă două veşti bune astăzi. Regulamentul BNR pentru limitarea creditării de consum nu va lovi creditele imobiliare şi programul Prima Casă. Mai aflăm şi că marile companii stau la coadă să investească în ţara noastrã: 160 de milioane de euro şi angajãri masive.


 În schimb, "companiile de stat şi-au dublat datoriile în criză", aflăm din ZIARUL FINANCIAR. Bilanţul este dezastruos pentru 15 din cele 18 companii de stat monitorizate de FMI. Dacă la sfârşitul lui 2008, aceste firme aveau restanţe de puţin peste 4 miliarde de lei, la 30 iulie anul acesta suma se ridica la 9,3 miliarde.


 Din ROMÂNIA LIBERĂ aflăm cine sunt foştii securişti şi activişti din PCR care au primit, în calitate de revoluţionari, terenuri, locuinţe şi spaţii comericiale în baza "Legii recunoştinţei". Societatea Jurnaliştilor "Dunãrea de Jos" a obţinut de la Primăria Galaţi listele beneficiarilor. Surprizele sunt incredibile, scrie ziarul.


 "Pe mâna cui va ajunge Naţional Arena" în urmãtorii 50-70 de ani? Din CURIERUL NAŢIONAL aflăm că la Primărie se discută astăzi studiul de oportunitate pentru concesionarea stadionului. Se cautã investitor reputat, cu vastă experienţă internaţională şi cu specialişti în domeniu, care sã plătească o cotă din profit şi să garanteze că va aloca pe risc propriu resurse financiare considerabile.


 Cum îţi poţi spori avuţia înşelând companiile de asigurări? În ROMÂNIA LIBERĂ citim cum cinci cetăţeni proprietari de limuzine îşi înscenau furtul propriilor maşini, le vindeau în Irak şi încasau banii din asigurări.  


 "Cerşetori la Londra, lorzi în Strachina". Reporterii ADEVĂRUL au mers la marginea Ţăndăreiului şi au gãsit, strãjuind un drum prost asfaltat, adevărate palate cu câte douã-trei etaje vopsite în culori vii. Averile ar fi fost obţinute de pe urma micuţilor trimşi la cerşit în Marea Britanie.


 "Reforma statului: Codul Civil la Cuca Mãcăii". În JURNALUL NAŢIONAL putem citi cum interpretează sătenii din comuna argeşeanã prevederile despre partaj, plata daunelor sau ruperea logodnei în mod abuziv. "Nimic nou sub soare: căsnicia se desface tot în curte, iar despăgubirile sunt doar pentru oamenii bogaţi"


 Marele pot la Loto nu aduce fericirea. EVENIMENTUL ZILEI ne spune povestea "celui mai stupid falit al României", care a tocat un premiu de 1,3 milioane de dolari. Psihologii sunt de pãrere cã asta e soarta banilor nemunciţi.
 Autor:
Alexandra Stoica
Adăugat:
6 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza