Revista presei - 03 septembrie 2010

GÂNDUL dezvãluie, în exclusivitate, pe prima paginã, "Secretele remanierii", citez: "Bãsescu se simte sfidat, Boc plimbã lista ministrilor care pleacã.

Adăugat: 3 Septembrie 2010
Ultima actualizare:3 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Seful statului, care îsi dorea o schimbare profundã a Executivului, s-a simtit jignit de optiunea lui Boc de a face o remaniere "soft", si l-a anunsat cã-si ia mâna de pe partid." "Marea rãfuialã" - titreazã si ADEVÃRUL pe prima paginã, articol din care citez: "sase ministri remaniati. Printre ei, Berceanu si Videanu. Dintre greii PDL au scãpat Blaga si Udrea. Multe voci din aripa Bãsescu i-au cerut demisia lui Boc. Cei nominalizati pentru a-i înlocui pe remaniati sunt personaje mai putin cunoscute."
 
"Scaunele noilor ministri, împãrtite între grupurile PDL" - este opinia EVENIMENTULUI ZILEI, care apreciazã cã "Berceanu si Videanu au fost pretul armistitiului dintre Bãsescu si Boc". Acelasi ziar scrie, citez: "Confruntarea finalã se amânã. Cu tabãra reformistilor condusã de Udrea pe punctul de a declansa rãzboiul în PDL, Emil Boc a lãrgit asearã lista remaniabililor".
 
Si JURNALUL NATIONAL vede, citez: "Semne cã palatele Victoria si Cotroceni n-ar mai vorbi aceeasi limbã. Reforma statului a ajuns, pânã si pentru naivii care cumpãrau vorbe mari în campania electoralã, o caftealã de cartier fãrã menajamente întrea tabãra Udrea si faimoasa tripletã BVB" - am încheiat citatul.
 
ROMÂNIA LIBERÃ se întreabã dacã pe premierul Emil Boc îl va salva remanierea, în conditiile în care îl vede într-o pozitie mai fragilã ca niciodatã. "Într-una dintre cele mai dure confruntãri din istoria PDL, un nucleu de apropiasi ai presedintelui Bãsescu au reusit sã impunã plecarea din guvern a doi ministri importanti din garda veche a partidului, Radu Berceanu si Adrian Videanu."
 

 Alte subiecte acum: "Cât ne costã scoala gratuitã" - aflãm din ADEVÃRUL. Pentru educatia unui copil, o familie cheltuieste în medie 1.500 de lei în fiecare an scolar, o sumã aproape egalã cu salariul mediu net pe economie. Banii pãrintilor se duc pe rechizite, material didactic, cretã si bureti, plata agentilor de pazã, fondul scolii sau pe renovarea sãlilor de clasã. Meditatiile mãresc costurile cu alte câteva mii de lei - relevã un studiu realizat de Organizatia "Salvaþii copiii!".
 

 JURNALUL NATIONAL scrie despre fermierii care au iesit ieri în stradã în 23 de judete, pentru a-i cere statului sã sustinã sectoarele agricol, forestier si zootehnic. Cu tractoare, juguri, pluguri, sticle cu lapte vãrsate în semn de protest pe asfalt si animale, agricultorii au amenintat cã dacã cerut acordarea subvensiilor si au ameninþat cã, pe 9 septembrie, vor veni 15 mii sã demonstreze la Bucuresti.
 

 EVENIMENTUL ZILEI le propune cititorilor sãi un interviu cu presedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, care îndeamnã coalitia proeuropeanã la unitate înaintea referendumului de duminicã. Pe fondul disensiunilor apãute în coalitia de la Chisinãu, Ghimpu le atrage atentia partenerilor de guvernare cã trebuie sã îsi canalizeze energia împotriva dusmanului comun: comunismul. Republica Moldova organizeazã duminicã primul referendum constitutional, la 19 ani de la proclamarea independentei. Cetãtenii vor trebui sã se pronunte dacã vor sã îl aleagã prin vot direct pe seful statului sau dacã pãstreazã actuala formulã de alegere a presedinelui Republicii de cãtre Parlament.


Autor:
Daniela Coman
Adăugat:
3 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza