Reuniunea Consiliului Naţional al PSD

La Palatul Parlamentului are loc reuniunea Consiliului Naţional al PSD, în cadrul căreia fostul ministru al apărării, Mihai Fifor, a fost validat preşedintele al acestui for.

Adăugat: 16 Decembrie 2018
Ultima actualizare:16 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La reuniunea la care participă 600 de social-democraţi au fost constituite şi cele 25 de departamente ale PSD, în oglindă cu ministerele din componenţa guvernului.

Până acum, social-democraţii au făcut apel la unitate şi solidaritate, dar şi la consens cu adversarii politici, cel puţin pentru primele şase luni ale anului viitor, când România va prelua preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

România se află în faţa unui examen de maturitate politică şi numai printr-o singură voce poate avea un mandat de succes, au spus social-democraţii.

Premierul Viorica Dăncilă afirma că se bazează pe sprijinul PSD, inclusiv în cele şase luni de mandat. Şeful executivului a subliniat că toţi ochii vor fi aţintiţi asupra noastră, iar România trebuie să fie tratată ca o ţară demnă să conducă Europa.

Totodată, prim-ministrul a declarat că deşi în ultimii doi ani PSD a fost sub asediu, iar guvernarea a fost atacată, promisiunile privind creşterea salariilor şi pensiilor a fost respectată.

Viorica Dăncilă: În general, România s-a dezvoltat când Partidul Social-Democrat a fost la guvernare. În ultimii doi ani, Produsul Intern Brut al României a crescut cu 20 de miliarde de euro anual. Anul viitor vom depăşi pragul de 1.000 miliarde lei, ceea ce va însemna 65% din media europeană privind valoarea Produsului Intern Brut pe locuitor. Românii au un nivel de trai mai ridicat, deţin mai multe bunuri şi proprietăţi faţă de momentul venirii PSD la guvernare.

La reuniune participă şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a atras atenţia că urmează un an cu multe provocări, iar acestea pot fi depăşite numai prin unitate.

Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că principalul obiectiv al României la preşedinţia rotativă este promovarea unei Europe cu o singură viteză, fără dublă măsură şi cetăţeni de mâna a doua.

Totodată, el a amintit de măsurile programului de guvernare PSD-ALDE îndeplinite, susţinând că s-ar fi putut face mult mai mult dacă preşedintele Klaus Iohannis s-ar fi dovedit un partener corect şi echidistant politic.

Călin Popescu-Tăriceanu: Am sperat şi eu, ca şi dumneavoastră, să avem în preşedintele României un partener pentru o Românie puternică şi demnă în Europa. Ceea ce avem, vedem cu toţii. În această luptă de gherilă am avut şi pierderi, pierderi importante - două guverne care au căzut în prima parte a guvernării noatre. Mulţi dintre noi am fost târâţi în faţa procurorilor sau instanţelor pentru fapte pe care nu le-am comis, dar important este că nu ne-am pierdut nici busola, nici credinţa că putem readuce România în rândul ţărilor cu adevărat democratice.

Călin Popescu-Tăriceanu i-a asigurat pe social-democraţi că deşi uneori există opinii diferite, ALDE va rămâne un partener corect şi loial dacă vor fi respectate principiile şi valorile care stau la baza alianţei de guvernare.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza