Reuniunea "Bucureşti 9", organizată în România în martie

"Bucureşti 9" este o platformă a celor nouă state NATO de pe flancul estic, şi anume: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Adăugat: 18 Februarie 2018
Ultima actualizare:18 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Fifor, ministrul Apărării
trimite pe mail

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a declarat ieri, că în cadrul unei întâlniri de lucru, prilejuite de Conferinţa de la München pe teme de securitate europeană şi euroatlantică, a evidenţiat utilitatea organizării reuniunii miniştrilor apărării în format B 9 de la Bucureşti, din luna martie, pentru armonizarea poziţiilor aliaţilor în cooperare cu Statele Unite, în vederea asigurării unei abordări unitare, în perspectiva summitului NATO din luna iulie.

"Bucureşti 9", pe scurt B 9, este o platformă a celor nouă state NATO de pe flancul estic, şi anume: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Mihai Fifor s-a întâlnit, la München, cu fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, şi cu Mike Turner, reprezentantul Congresului american, prilej cu care a reiterat faptul că România continuă să îşi respecte angajamentele aliate şi cele ce decurg din Parteneriatul Strategic cu Statele Unite.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza