Reuniune comună interparlamentară pentru integrare europeană: România-Republica Moldova

La Bucureşti va avea loc, luni, cea de-a patra reuniune a comisiei comune pentru integrare europeană între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova.

Adăugat: 16 Iunie 2014
Ultima actualizare:16 Iunie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Întâlnirea are loc în contextul în care Chişinăul urmează să semneze la finalul lunii Acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Miercuri, în cea de-a doua zi a vizitei parlamentarilor moldoveni la Bucureşti, se va inaugura expoziţia "Fabricat în Basarabia", care îşi propune să promoveze produsele de peste Prut atât în România, cât şi în toate ţările UE.

Cea de-a patra reuniune a comisiei comune este dedicată acordurilor de asociere şi de liber-schimb între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, care vor fi semnate la 27 iunie la Bruxelles, informează corespondentul Radio Chişinău.

Delegaţia de la Chişinău are prevăzute întâlniri cu ministrul român de externe, Titus Corlăţean, fost co-preşedinte al comisiei comune, cu reprezentanţi ai celor două camere ale parlamentului şi de asemenea va participa la manifestările solemne dedicate împlinirii a 150 de ani de existenţă a Senatului României.

"Dorim să oferim celei de-a patra reuniuni a comisiei comune şi o conotaţie economică, ceea ce va contribui la o colaborare etanşă între România şi Republica Moldova", a declarat Ana Guţu, co-preşedinte al comisiei comune.

Astfel, va fi inaugurată expoziţia intitulată "Fabricat în Basarabia".

Vor fi prezenţi producători de origine basarabeană de pe ambele maluri ale Prutului.

Vinurile vor avea o pondere apreciabilă, în contextul embargoului impus de către Federaţia Rusă, precum şi al deschiderii pieţei comunitare chiar înainte de termen ca răspuns şi suport venite din partea UE.

La 19 şi 20 iunie se va desfăşura în oraşul Bălţi cea de-a treia ediţie a forumului Uniunea Europeană-Republica Moldova la care vor lua parte numeroşi reprezentanţi ai vieţii politice din România, Germania, Polonia, Ucraina şi, desigur, Republica Moldova, experţi din aceste ţări, dar şi din Ungaria, Slovenia, Belgia, Franţa şi Croaţia, precum şi consilieri internaţionali ai prim-ministrului Republicii Moldova, mai transmite redactorul RRA.Autor:
Mircea Dascaliuc
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
16 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza