Retragerea decoraţiei lui Tokes, amânată pentru 11 octombrie

Consiliul de Onoare al Ordinului "Steaua României", care urma să ia în discuţie solicitările de retragere a distincţiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes, a amânat decizia pentru 11 octombrie, pe motiv că acesta nu s-a prezentat la reuniune.

Adăugat: 26 Septembrie 2013
Ultima actualizare:26 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consiliul de Onoare al Ordinului "Steaua României" a amânat pentru 11 octombrie luarea unei decizii în cazul sesizărilor privind retragerea decoraţiei europarlamentarului Laszlo Tokes, a anunţat Gabriela Firea, membru al acestui for.

La rândul său, Mircea Geoană a precizat că decizia de amânare a dezbaterilor a fost luată în unanimitate, întrucât Regulamentul Ordinului "Steaua României" obligă ca cel judecat să fie prezent în persoană. Senatorul a menţionat că, potrivit Regulamentului, se poate acorda un termen suplimentar de până la 15 zile, care este ultimul termen.
    
"Decizia noastră oferă domnului Tokes o a doua şansă de a se prezenta aşa cum este onorabil, aşa cum este corect, ca membru al Ordinului nostru, în faţa colegilor săi de Ordin. Dacă şi pe 11 octombrie, la ora 12.00, domnul Tokes nu va fi prezent, Consiliul va demara procedura de dezbatere pe fond în absenţa domniei sale", a afirmat Geoană.
    
El a precizat că nu există nicio formă regulamentară care să permită înlocuirea lui Tokes de către un avocat sau altă persoană.

Firea şi Andronescu "să se abţină"
    
Kincses Elod, avocatul europarlamentarului Laszlo Tokes, a spus marţi că va merge doar el la şedinţa de joi a Consiliului de Onoare al Ordinului "Steaua României", întrucât clientul său va fi în Parlamentul European, şi că va cere ca Gabriela Firea şi Ecaterina Andronescu "să se abţină".
    
Kincses Elod, avocatul lui Laszlo Tokes, a declarat, marţi, că a fost invitat, alături de clientul său, joi, în faţa Consiliului de Onoare al Ordinului "Steaua României", care urmează să ia în discuţie solicitările de retragere a decoraţiei conferite europarlamentarului, potrivit Mediafax.
    
Kincses a afirmat că la şedinţa Consiliului de Onoare al Ordinului "Steaua României" va merge singur, întrucât Tokes va fi încă la Parlamentul European.
    
Avocatul a adăugat că va cere ca doi dintre cei şapte membri ai Consiliului de Onoare al Ordinului "Steaua României" - Gabriela Firea şi Ecaterina Andronescu - să se abţină, în caz contrar acestea urmând să fie recuzate.
    
În 27 iulie, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universităţii de Vară "Balvanyos", ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască "un sistem de cooperare naţională", astfel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, "aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud".
    
În replică, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, că "nu îşi merită calitatea de cetăţean român cel care cerea ca Transilvania să fie trecută sub protectorat".Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
26 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza