Reţinerea lui Onţanu a expirat

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a părăsit în această seară, sediul Curţii de Apel Bucureşti, ca urmare a expirării ordonanţei de reţinere de 24 de ore emisă de DNA.

Adăugat: 24 Martie 2016
Ultima actualizare:24 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Neculai Onţanu, primarul sectorului 2
trimite pe mail

La plecare, Neculai Onţanu, a spus că are încredere în "actul de justiţie" şi nu a dorit să facă alte comentarii pe motiv că procesul este în desfăşurare.

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare pe cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Neculai Onţanu, acuzat că a primit un teren drept mită.

Amintim că potrivit comunicatului DNA:

"În perioada 2006 - 2007, inculpatul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare - cumpărare fictive către suspecta Radu Loredana Claudia și o altă persoană, interpuși indicați de edil.

În baza acestei solicitări, la data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către suspecta Radu Loredana Claudia.

Prețul prevăzut în contractul încheiat cu persoana respectivă a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minimă conform Ghidului cu prețuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (preț total 250.000 euro)", se mai arată în comunicatul DNA.

AICI Comunicatul integral al DNAAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza