Reţeta electronică intră în teste

Medicul-şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marius Filip, a anunţat că reţeta electronică intră în teste în sistemul de sănătate până în ianuarie 2013, când se va trece complet la noul format.

Adăugat: 29 Iunie 2012
Ultima actualizare:29 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reţeta electronică intră luni în teste, iar sistemul îşi propune ca până la sfârşitul acestui an cel puţin 80% din reţete să fie în noul for­mat.

Trecerea completă la sistemul electronic este prevăzută pentru 1 ianuarie 2013, când pre­scrie­rea electronică şi eliberarea medi­ca­men­telor com­pensate se vor face exclusiv în sis­te­mul prescripţiei electronice (online şi offline).

Medicul-şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marius Filip, a afirmat că acomodarea cu noul instrument se va face până la începutul anului viitor.

Pentru completarea reţetei electronice, medicul va avea nevoie de codul numeric personal al pacientului, va introduce "codul bolii", va alege medicamentele necesare şi va trimite reţeta la farmacii în format electronic.

Reţeta electronică va permite "accesul mai rapid al pacientului la medicaţia necesară", a mai afirmat doctorul Marius Filip.

În plus, cheltuielile din sistem pentru medicamentele compensate vor fi monitorizate mult mai riguros.

Potrivit noului şef al CNAS, Doru Bădescu, avantajele cele mai mari ale prescripţiei electronice sunt reducerea la jumătate a tim­pu­lui petrecut la farmacie şi creş­ter­ea performanţei în sistemul de sănă­ta­te ceea ce va aduce la bu­get eco­nomii de cel puţin 10%.Autor:
Alice Vasiloiu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
29 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza