Restricții dure în Europa

Mai multe state europene au intensificat restricţiile pe fondul agravării celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Adăugat: 28 Martie 2021
Ultima actualizare:28 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Franţa, premierul Jean Castex a vorbit de o situaţie epidemiologică critică.

De ieri, s-au intensificat controalele pe tema respectării interdicţiilor de deplasare în 16 departamente şi la Paris, în timp ce apelurile pentru înăsprirea restricţiilor şi accelerarea vaccinării s-au multiplicat.

Au fost întărite controalele pe aeroporturi şi pe marile autostrăzi.

Îngrijorare majoră şi în Germania, unde ministrul sănătăţii vrea carantinarea totală a ţării pentru cel puţin două săptămâni.

Germania a catalogat, vineri, Franţa drept ţară de mare risc la infectarea cu COVID-19, impunând controale aleatorii la frontiera comună.

Şi Spania, unde numărul contaminărilor a început din nou să crească, a anunţat că va cere test PCR negativ la graniţa terestră cu Franţa.

Şi are şi de ce. Barurile deschise şi interdicţiile de circulaţie de la ora 23:00 au transformat Madridul într-un adevărat refugiu al turiştilor europeni, în special francezi, pe timp de pandemie.

În Belgia au fost suspendate, pentru patru luni, activităţile tuturor domeniilor non medicale de contact, precum saloanele de frumuseţe.

Acestea s-au închis şi în Polonia, alături de creşe, grădiniţă şi marile magazine de mobilă şi bricolaj.

Pe de altă parte, în Marea Britanie, cea mai îndoliată ţara a Europei, premierul Boris Johnson a spus că nu vede niciun motiv care să îl facă să revină asupra planului său de relaxare a restricţiilor, în pofida avertismentelor unor specialişti în legătură cu noile variante ale coronavirusului.

Ţara Galilor a devenit ieri prima din cele patru provincii ale Regatului Unit, care are decat o parte din restricţii.Autor:
Adriana Leu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza