Restricţii de trafic greu în zonele aflate sub cod portocaliu de caniculă

Restricţii de trafic greu în zona aflată sub incidenţa codului portocaliu de caniculă au intrat în vigoare de o oră şi sunt valabile până diseară, la ora 20:00.

Adăugat: 2 August 2017
Ultima actualizare:2 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Asociaţiile din transporturile rutiere nu sunt însă de acord cu acestea, considerând că afectează activitatea economică şi cer Companiei de Drumuri să asigure o calitate a asfaltului care să permită circulaţia în condiţii de caniculă, la fel ca în ţările din centrul şi vestul Europei.

Ion Lixandru, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Logistică:

Intrările la încărcare şi la descărcare se fac în timp, cu ore precise, diferenţă de două-trei minute. Nu ai ajuns în acel interval, te descarcă mâine sau te încarcă mâine, pentru că fluxul logistic este ca un ceas, precum trenul; nu trece prin aceeaşi gară oricând, el trece la o oră fixată. Lucrurile astea blochează. La momentul acesta, executăm nişte drumuri cu cheltuieli foarte mari, dar atât timp cât avem mixturi asfaltice, la momentul acesta, cu grade ridicate de rezistenţă, oare nu ar fi bine să verificăm calitatea de execuţie a drumului, dacă s-au respectat reţetele asfaltului?

Sunt exceptate de la aceste restricţii camioanele care transportă produse - sub temperaturi controlate - de origine animală sau vegetală.

Şi CFR anunţă că viteza de circulaţie a trenurilor va fi redusă cu aproape 20 km/oră.

Se vor face revizii suplimentare la reţea, iar în trenuri se va afla personal de specialitate, care să intervină în caz de pericol.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza