Respectarea legislaţiei de mediu, esenţială în minerit

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, atrage atenţia că reluarea activităţilor în minerit se poate face doar în anumite condiţii şi cu respectarea legislaţiei de mediu.

Adăugat: 1 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:1 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Rovana Plumb, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, susţinută la Baia Mare, că sunt necesare investiţii ecologice pentru protejarea mediului înconjurător şi a recunoscut că există un mare interes economic pentru a reporni activităţile industriale de procesare a minereurilor la Compania Naţională Minieră Remin şi Uzina Romplumb, ambele aflate în insolvenţă.

Ministerul Mediul a subliniat importanţa pe care o are ecologizarea locurilor unde se află depozitate haldele cu minereu steril a iazurilor de decantare şi a sugerat găsirea unor soluţii pentru depozitarea nămolurilor.

"În cazul companiei miniere Remin, sperăm să găsim posibilitatea funcţionării staţiilor de epurare, soluţii pentru iazurile de decantare, iar în ceea ce priveşte depozitarea nămolurilor, pot să vă spun ca până la sfârşitul anului suntem în măsură sa promovăm o hotărâre de Guvern în ceea ce priveşte strategia pe nămoluri privind epurarea apelor", a spus Rovana Plumb.

Referindu-se la  posibilitatea reactivării Uzinei Romplumb Baia Mare, ministrul Mediului a solicitat administraţiei uzinei să întocmească un studiu de impact concentrat pe efectele economice şi pe cele de mediu, având în vedere că uzina funcţionează în apropierea unui cartier.

Cât priveşte uzina Romplumb, Rovana Plumb a precizat că s-a solicitat o evaluare de impact a mediului asupra sănătăţii cetăţenilor, care să vizeze posibilitatea încadrării în normele şi principiile europene ale funcţionării tehnologiei existente la nivelul unităţii economice.

Compania Naţională Minieră Remin şi-a încetat activitatea în anul 2007, iar Uzina Romplumb în primăvara anului 2012.

Ambele companii sunt specializate pe exploatarea şi prelucrarea minereurilor neferoase: aur, argint, cupru, wolfram dar şi alte minereuri neferoase, potrivit Agerpres.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza