Republica Moldova se bazează pe România în drumul spre UE

Ministrul justiției din Republica Moldova a spus, la București, că îngrijorarea faţă de corupţia la nivel înalt în rândul cetăţenilor moldoveni a scăzut.

Adăugat: 24 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:24 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader și Vladimir Cebotari
trimite pe mail

Ministrul justiţiei din Republica Moldova, Vladimir Cebotari, a spus ieri,  la Bucureşti, că ţara sa se bazează pe România în drumul spre Uniunea Europeană.

El a mai precizat că îngrijorarea faţă de corupţia la nivel înalt în rândul cetăţenilor moldoveni a scăzut faţă de anii anteriori, potrivit unui studiu sociologic.

Acest lucru înseamnă că procesul de combatere a corupţiei este eficient, a apreciat Vladimir Cebotari.

"În acest guvern am avut miniştri care au fost anchetaţi, investigaţi, care au avut învinuirile înaintate de procurori. La unii din ei deja dosarul s-a şi terminat în instanţă de judecată cu decizii definitive. Persoanele şi-au recunoscut vina. Alte dosare sunt în curs. Avem viveminiştri, avem un număr impunător de înalţi oficiali, conducători de întreprinderi de stat sau directori de agenţii şi alte instituţii. Şirul persoanelor cu funcţie de demnitate publică est foarte extins şi aceasta doar într-un an şi jumătate, lucru care a descurajat corupţia la nivel înalt în Republica Moldova", a spus Vladimir Cebotari.

Vladimir Cebotari şi omologul său român Tudorel Toader au semnat un protocol de colaborare pentru reintegrarea în societate a celor care au fost eliberaţi condiţionat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza