Republica Moldova riscă sa piardă Transnistria daca se uneşte cu România

Republica Moldova riscă să îşi piardă integritatea teritorială din cauza apropierii de România - avertizează vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Adăugat: 8 Iulie 2016
Ultima actualizare:8 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit acestuia, dacă Republica Moldova se va uni cu România, va trebui să renunţe la regiunea Transnistria. 

Într-un interviu acordat cotidianului Kommersant, la încheierea ieri a a vizitei de două zile la Chişinău şi Tiraspol, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat că nu vede în momentul de faţă posibilitatea reluării negocierilor privind statutul Transnistriei şi o viitoare statalitate comună, informează corespondentul RRA la Moscova.

Potrivit demnitarului rus, acum trebuie făcut abstracţie de asemenea "perspective nebuloase" şi continuată politica micilor fapte bune, de rezolvare a problemelor ce prezintă interes pentru oameni.

Chişinăul, a subliniat Rogozin, trebuie să asigure Transnitriei un regim cât mai confortabil, pentru ca aceasta să redevină cu timpul parte a unui stat moldovenesc, pe care oficialul rus îl vede, indiferent de denumirea formală, a fi de tip confederativ, după modelul Bosniei şi Herţegovinei.

Dmitri Rogozin a declarat de asemenea că în cazul unirii Republicii Moldova cu România Chişinăul trebuie să lase de bună voie Transnistria să plece.

Dacă Moldova va face pasul în direcţia României, a spus Rogozin, Transnistria se va desprinde de la sine.Autor:
Alexandr Beleavski
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza