Republica Moldova este stabilă politic, susţine premierul Vlad Filat

Premierul moldovean, Vlad Filat, aflat, vineri, într-o vizită la Bruxelles, a dat asigurări liderilor europeni, că Republica Moldova este stabilă din punct de vedere politic.

Adăugat: 11 Februarie 2011
Ultima actualizare:11 Februarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vlad Filat a făcut această precizare în contextul în care oficialii europeni şi-au arătat îngrijorarea privind absenţa unui preşedinte ales al Republicii Moldova.


Preşedintele Parlamentului European a vorbit despre o situaţie periculoasă, întâlnită acum, în Republica Moldova, unde există doar un preşedinte interimar.


În cadrul discuţiilor, premierul moldovean, Vlad Filat, a reiterat, totodată, importanţa relaţiei cu Uniunea Europeană.  


"Sprijinul pe care l-am avut până în prezent a fost determinant, s-a resimţit de către cetăţeni ai Republicii Moldova. Ca şi argument în acest sens, sunt rezultatele alegerilor parlamentare din noiembrie. Alegeri, în cadrul cărora 60 de procente din cetăţenii Republicii Moldova, prin vot, au sprijinit acest parcurs european. Vom continua să muncim şi, aşa cum am spus de mai multe ori, Republica Moldova şi-a propus şi va deveni o istorie de succes", a promis Vlad Filat.   


Pe agenda de discuţii, s-a aflat şi conflictul din Transnistria.


În această chestiune, preşedintele Comisiei Europene a declarat că europenii nu au un rol decisiv în rezolvarea conflictului îngheţat.
 Autor:
Lina Grâu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Februarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza