Republica Moldova are un nou guvern

Noul guvern al Republicii Moldova, condus de Valeriu Streleţ vine într-o perioadă extrem de dificilă prin care trece Republica Moldova.

Adăugat: 31 Iulie 2015
Ultima actualizare:31 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Valeriu Streleţ, noul premier desemnat al R.Moldova. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Republica Moldova are un nou guvern condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ şi sprijinit în parlament de deputaţii celor trei partide componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană III.

În favoarea noului Cabinet au votat toţi cei 52 de deputaţi ai alianţei pro-europene.

Premierul Valeriu Streleţ a declarat în discursul său că noul guvern vine într-o perioadă extrem de dificilă prin care trece Republica Moldova.

El susţine că excluderea corupţiei din viaţa publică va constitui o prioritate absolută a noului guvern.

Printre acţiunile preconizate de guvern sunt implementarea strategiei naţionale anticorupţie şi invitarea unei misiuni de experţi ai UE care să asiste autorităţile de la Chişinău în reformarea justiţiei.

Totodată, noul guvern promite că va investiga cazul devalizării a trei bănci din Republica Moldova. În domeniul relaţiilor externe, viitorul guvern îşi propune continuarea parcursului european şi consolidarea relaţiilor cu partenerii externi. 

"Implementarea cu succes a agendei de asociere, având drept scop obţinerea statutului de ţară candidat pentru aderarea la UE până la următoarele alegeri parlamentare ordinare", a spus Valeriu Streleţ. 

În privinţa relaţiilor cu România se doreşte aprofundarea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. 

Bucureştiul salută învestirea noului guvern

Autorităţile de la Bucureşti salută învestirea noului guvern al Republicii Moldova.

"Partenerii noştri să fie convinşi că vor avea în România cel mai important sprijin în direcţia depăşirii dificultăţilor economice şi a continuării parcursului pro-european", a scris preşedintele Klaus Iohannis pe o reţea de socializare.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe afirmă, într-un comunicat, că noul executiv de la Chişinău probează responsabilitatea forţelor politice pro-europene faţă de provocările cu care se confruntă Republica Moldova.Autor:
Mariana Vasilache, Radio Chișinău
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza