Reprezentanţii PNL au refuzat să semneze raportul Comisiei de anchetă

Membrii PNL sunt nemulţumiţi că au primit un raport final fără a avea timp să studieze toate informaţiile din document.

Adăugat: 6 Septembrie 2017
Ultima actualizare:6 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii PNL în comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 au refuzat să mai participe la activitatea de astăzi.

Ei nu au vrut să semneze raportul final în care parlamentarii puterii ar fi concluzionat că acţiunile din 2009 ar fi fost de natură să schimbe rezultatul scrutinului prezidenţial.

Membrii PNL sunt nemulţumiţi că au primit un raport final fără a avea timp să studieze toate informaţiile din document.

PNL susţine că propunerea de amânare a votului asupra acestui document pentru ziua de mâine a fost respinsă în cadrul comisiei.

În documentul pe care l-a primit presa se prezintă concluziile, vorbim de trei concluzii şi anume, membrii comisiei au constatat acţiuni concrete ale instituţiei prezidenţiale reprezentate de Traian Băsescu şi ale guvernului condus de Emil Boc pentru favorizarea fraudării alegerilor în avantajul candidatului Traian Băsescu.

O altă concluzie prezentată în raport arată că aceste acţiuni ale celor două instituţii au fost perfect sincronizate, dovedind astfel că făceau parte dintr-un plan amplu şi bine pus la punct, acţiunile fiind premeditate.

Totodată, se arată în raportul final al Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 că în realizarea planului privind fraudarea alegerilor prezidenţiale, reprezentanţii celor două instituţii au acţionat în forţă, cu rea credinţă, în total dispreţ faţă de lege.

Raportul final al comisiei de anchetă a fost adoptat şi ca o concluzie finală, se spune că amploarea acţiunilor a fost de natură a schimba rezultatul alegerilor.

Totodată, raportul conţine şi o serie de recomandări privind îmbunătăţirea activităţilor comisiilor parlamentare de anchetăAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza