Reprezentanţi ai Partidului Liberal din R.Moldova, reţinuţi

Centrul Naţional Anticorupţie a reţinut mai mulţi funcţionari apropiaţi de Partidul Liberal, printre care viceprimarul Chişinăului, Nistor Grozavu, dar şi ministrul transporturilor, Iurie Chirinciuc.

Adăugat: 28 Aprilie 2017
Ultima actualizare:28 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Republica Moldova, coaliţia de guvernare este marcată de tensiuni după ce mai mulţi reprezentanţi ai PL au fost reţinuţi 

Printre cei vizaţi în dosarele deschise de procurori ar putea fi şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Analiştii locali consideră că ar putea fi vorba de o reconfigurare a majorităţii parlamentare, iar una dintre mize pare fi proiectul de lege privind votul uninominal, promovat de principalul partid de la putere, Partidul Democrat. 

În ultimele trei zile, Centrul Naţional Anticorupţie a reţinut mai mulţi funcţionari apropiaţi de Partidul Liberal, printre care viceprimarul Chişinăului, Nistor Grozavu, dar şi ministrul transporturilor, Iurie Chirinciuc, considerat unul din principalii finanţatori ai PL, formaţiune care face parte din coaliţia de guvernare.

Iurie Chirinciuc a declarat că reţinerea sa ar avea un substrat politic, întrucât Partidul Liberal nu susţine modificarea sistemului electoral prin introducerea votului uninominal promovat de Partidul Democrat.

Potrivit unor surse neoficiale, şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, prim-vicepreşedinte al PL, precum şi un alt ministru liberal ar fi vizaţi în anumite dosare.

Aseară a avut loc o şedinţă a Biroului Politic al PL, iar astăzi liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu, a declarat că partidul rămâne în continuare la guvernare, chiar dacă se depun eforturi de a-l înlătura.

Analiştii politici consideră că procesele împotriva fruntaşilor liberali fac parte dintr-o campanie mai amplă de reconfigurare a majorităţii politice de la Chişinău.

Partidul Democrat şi-a consolidat în ultimul timp facţiunea parlamentară care a ajuns la 40 de deputaţi din 101, recent alţi doi deputaţi liberali au părăsit partidul şi s-a creat un alt grup parlamentar format din 10 parlamentari, despre care se spune că ar fi apropiat de Partidul Democrat, astfel încât această formaţiune ar putea conta pe o nouă majoritate.Autor:
Corneliu Rusnac
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza