Reprezentanţi ai INS, audiaţi astăzi în Comisia de buget a Senatului

Senatorul PNL, Florin Câţu, susţine că Institutul Naţional de Statistică nu prezintă toate datele care să certifice creşterea economică de 5,7%, anunţată pentru primul trimestru al anului.

Adăugat: 24 Mai 2017
Ultima actualizare:24 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentarul liberal pune la îndoială faptul că saltul economic din martie ar fi putut compensa scăderea economică din ianuarie şi februarie.

"După audieri, rămân multe semne de întrebare. Deocamdată, INS-ul nu a prezentat cifrele pentru investiţii şi ştim că investiţiile în primul trimestru au fost tăiate, sunt la un minim istoric. Orice este posibil, dar nu avem date. Şi, nu ştiu, dvs trăiţi în România, ca şi mine, vi se pare că în martie a fost o lună în economia a duduit, a crescut foarte mult? Colectarea la buget ne arată că nu s-a întâmplat acest lucru. TVA-ul colectat mai mic, rambursările mai mici, toate acestea arată că nu, iar faptul că s-au tăiat şi investiţii, suntem la un minim istoric, ne arată clar că nu ar fi fost o lună fantastică, dar INS-ul aşa ne spune", a afirmat Florin Câţu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza