Renate Weber: "Sper ca procedura de infringement impotriva Franţei sa fie declanşată"!

Europarlamentarul liberal, Renate Weber, salută declaraţiile făcute marţi de Comisarul pentru Justitie, Viviane Reding.

Adăugat: 14 Septembrie 2010
Ultima actualizare:15 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Salut declaraţiile din această dupa-amiază ale doamnei Comisar pentru Justitie, Viviane Reding, cu privire la deportarile în masă ale romilor din Franţa", se spune în declaraţia remisă presei de Renate Weber.Eurodeputatul  liberal consideră că reprezentanţii  Comisiei Europene au avut o reacţie corectă.
"Aceasta este reacţia corectă pe care reprezentanţii Comisiei Europene trebuie sa o aibă şi pe care sper sa o aibă - prin aprobarea propunerii de declanşare a procedurii de infringement impotriva Frantei", mai spune europarlamentarul român.
Renate Weber susţine că deşi măsura de infringement poate să pară dură , în opinia sa "este pe masura comportamentului discriminatoriu, de care Franţa a dat dovadă prin acţiunile sale împotriva romilor".

 


În încheierea declaraţiei de presă, eurodeputatul PNL, speră   că astfel Comisia Europeană  a dat un semnal clar  pentru ca astfel de acţiuni să nu mai aibă loc în Europa anului 2010.


"Sper ca acesta sa fie un semnal clar pentru toate statele membre ale Uniunii, că asemenea acţiuni sunt de neacceptat in Europa anului 2010".
Comisia Europeană şi-a anunţat marţi intenţia de a declanşa o procedură de infringement împotriva Franţei, pentru încălcarea dreptului european în cazul repatrierii romilor români şi bulgari, relatează AFP.


Comisarul european pentru Justiţie şi Drepturile Cetăţenilor, Viviane Reding, a apreciat marţi că atitudinea Guvernului francez, care a disimulat existenţa unei directive ce viza explicit romii pentru expulzări, este "o ruşine". Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Septembrie 2010
Ultima actualizare:
15 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza