Renate Weber: PNL nu-l susţine pe Martin Schulz la preşedinţia Parlamentului European

PNL nu va susţine candidatura socialistului european Martin Schulz la preşedinţia Parlamentului European - afirmă europarlamentarul liberal, Rebate Weber.

Adăugat: 14 Mai 2014
Ultima actualizare:14 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Renate Weber, europarlamentar PNL
trimite pe mail

Ea a precizat că grupul ALDE a luat această decizie din motive legate de prestaţia socialistului Martin Schulz. 

Renate Weber: Unele care ţin de abordările pe care le-a avut, aşa, în general, cu felul în care trebuie să meargă Uniunea Europeană mai departe, să răspundă la unele crize care au loc în lume la acest moment, dar şi pentru că i s-a reproşat foarte sever comportamentul său în legătură cu banul public şi cu folosirea funcţiei publice. 

Declaraţie consemnată de redactorul RRA, Alin Şerbănescu.   

Reperele electorale ale zilei de 14 mai:

►Fundaţia "Pentru o Societate Deschisă" continuă seria dezbaterilor dintre ONG-uri şi candidaţii la europarlamentare.

►Hegedüs Csilla va prezenta programul politic al UDMR pentru Parlamentul European.    

►Caravana electorală a PDL, condusă de Vasile Blaga, este, miercuri, în judeţul Constanţa. Sunt programate întâlniri cu alegătorii din Cernavodă, Medgidia şi Mangalia.    

►Candidaţii PRM se întâlnesc cu electoratul din municipiul Hunedoara.

►După cum transmis corespondenţii RRA, în miercuri seară, la Baia Mare, va avea loc un miting electoral de susţinere a candidaţilor Alianţei PSD-UNPR-PC, la care va participa şi preşedintele PSD, Victor Ponta.   

►Lideri ai Partidului Mişcarea Populară se află miercuri în oraşul Borşa, Maramureş, pentru lansarea candidatului la alegerile parţiale pentru funcţia de primar, Adrian Timiş.   

►Florin Brabete, primul pe lista Partidului Verde, participă la Timişoara la dezbaterea "Tinerii în centrul politicii europene".    a

►Candidaţii Partidului Dreptăţii Sociale vor prezenta programul şi manifestul acestei formaţiuni pentru alegerile europarlamentare.   

►Candidatul independent Mircea Diaconu ajunge miercuri la Târgu Jiu, Horezu şi Râmnicu Vâlcea.   

Modele de învățământ profesional în așa zisul Ținut Secuiesc

În ţinutul secuiesc este nevoie de noi modele de învăţământ profesional pentru formarea de specialişti, care să activeze în acele domenii ce vor garanta viitorul regiunii: agricultură, exploatarea lemnului, gospodărirea pădurilor şi turism - afirmă candidatul UDMR Vincze Loránt.

Programele de instruire, oferite şi finanţate de Uniunea Europeană, reprezintă un plus de cunoştinţe şi experienţă, care constituie o bază sigură pentru succesul tinerilor din regiune - mai susţine candidatul UDRM, într-un comunicat primit la redacţie.   

Cătălin  Ivan apreciază că mai va mai trece timp până la aderarea României la Schengen

România şi-a îndeplinit obligaţiile din Acordul de aderare la Spaţiul Schengen, iar acum decizia este una politică - afirmă europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan.

În opinia sa, va mai trece timp până când toate statele membre ale Uniunii Europene vor fi de acord cu aderarea României la Spaţiul Schengen. 

Cătălin Ivan: Nu se întâmplă dintr-un calcul politic, populist. Şi nu se va întâmpla atâta timp cât state, precum Olanda, nu reuşesc să îşi convingă politicienii şi, apoi, şi cetăţenii, că problemele pe care le au nu sunt din cauza celor care vin din Est să muncească, ci sunt probleme pe care le au şi trebuie să şi le rezolve aşa cum ni le rezolvăm cu toţii. Decizia, de a nu accepta România şi Bulgaria, este o decizie politică.  ealizator:

Declaraţie transmisă de reporterul RRA Andreea Prisăcariu.   

PDL susţine că are candidaţi care ştiu să facă diferenţa de valori

Candidatul PDL la Parlamentul European, Orest Onforei, a declarat, la Botoşani, că PDL va fi ales de oamenii care sunt informaţi şi care ştiu să facă diferenţa de valori. 

"România nu are nevoie să încapă pe mâna unui om care tratează lucrurile doar în băşcălie. Cel mai mare duşman al PSD-ului este informaţia şi properitatea. Oamenii informaţi ştiu să aleagă; oamenii care trăiesc din munca lor, nu stau la pomenile pe care le fac", a declarat Orest Onofrei, potrivit corespondentului RRA Gina Poenaru.   

Corneliu Vadim Tudor militează pentru apărarea identităţii naţionale

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, la Râmnicu Vâlcea, că militează pentru apărarea identităţii naţionale, dar şi pentru păstrarea construcţiei Uniunii Europene. 

Corneliu Vadim Tudor:  Să apărăm şi construcţia Uniunii Europene şi, de asemenea, să protejăm fragila construcţie a Uniunii Europene. Dacă se va prăbuşi zona euro, se alege praful de acest proiect generos, proiect în care eu cred că sunt un euro optimist. Nu avem un proiect mai luminos şi mai atractiv pentru noi, ca ţară ajunsă pe fundul prăpastiei, decât Uniunea Europeană.  

Declaraţie transmisă de corespondentul RRA, Ana Maria Cristea.   

Cristian Preda, candidatul PMP promovează familia

Eurodeputatul Cristian Preda, candidat al Partidului Mişcarea Populară, va spirijini promovarea unei definiţii inclusive a familiei în politicile europene, care să cuprindă toate tipurile de familie, în special cele care nu sunt înregistrate pe baza căsătoriei.  

"Pe de o parte, trebuie cunoscute, la nivelul statelor membre, şi în funcţie de cultura, politică a locului şi de cultura religioasă a locului, că diverse forme de parteneriat, de coabitare - li se spune în diverse feluri - trebuie găsite însă la nivelul limbajului formule care să nu şocheze, opţiunile alternative", a afirmat el, citat de redactorul RRA, Andrei Şerban.   Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza