Renate Weber, nemulţumită de actuala campanie electorală

Candidatul PNL pentru un nou mandat de europarlamentar, Renate Weber, afirmă că întreaga campanie electorală a fost lipsită de o dezbatere reală pe proiecte şi programe.

Adăugat: 23 Mai 2014
Ultima actualizare:23 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Renate Weber, europarlamentar PNL
trimite pe mail

Candidatul PNL pentru un nou mandat de europarlamentar, Renate Weber, afirmă că întreaga campanie electorală a fost lipsită de o dezbatere reală pe proiecte şi programe.

Ea susţine că doar PNL a prezentat proiecte europarlamentare de viitor.

"Manifestul nostru pentru Parlamentul European nu se referă numai la ceea ce am făcut deja, ba chiar vine cu idei şi ele se referă la angajarea tinerilor, la piaţa energetică, la susţinerea tinerilor fermieri prin politici care pot fi aplicate în România", a spus ea, citată de redactorul RRA, Alexandra Cristea.

Elena Udrea: Cristian Diaconescu este un câştig pentru PMP

Decizia fostului consilier prezidenţial, Cristian Diaconescu, de a se alătura Partidului Mişcarea Populară, reprezintă un câştig pentru politica românească, consideră deputatul independent Elena Udrea.

Elena Udrea: Cristi Diaconescu este tipul de bărbat politic de care politica românească are nevoie Un om decent este tipul de politician occidental de care cred că avem mare lipsă în acest moment pe scena politică. Este un câştig pentru PMP pentru că a ales să vină în rândurile noastre. A consemnat redactorul nostru, Alin Şerbănescu.

Ioan Mircea Paşcu, o preblemă eliminarea serviciului militar obligatoriu

Eliminarea serviciului militar obligatoriu ridică o problemă la recrutare în toate sistemele militare din majoritatea ţărilor, a apreciat la Oradea eurocandidatul PSD pentru un nou mandat, Ioan Mircea Paşcu.

El a precizat că România are un sistem educaţional militar şi de antrenament bine pus la
punct.

"Trebuie să găsim formule prin care, pe de o parte, să atragem oameni care să intre efectiv în rândul forţelor armate, pe de altă parte, oamenii, care nu vor să intre în armată, dar care totuşi au o vârstă care le permite să acţioneze militar, să poată să fie antrenaţi imediat", a spus acesta, potrivit corespondentului RRA, Stelian Radu Cacuci.

Monica Macovei:Sărăcia este determinată de corupţie

Candidatul PDL pentru un nou mandat de europarlamentar, Monica Macovei, are ca slogan de campanie "Împotriva corupţiei, împotriva sărăciei". Monica Macovei a explicat ieşenilor cum se poate lupta împotriva sărăciei .

"Sărăcia este determinată de corupţie. Într-un an de zile, circa 2 miliarde de euro se pierd din bugetele publice din cauza corupţiei. Tot într-un an de zile, circa 8 miliarde de euro se pierd din bugetele publice din cauza evaziunii fiscale. Acum să se gândească românii ce ar putea face cu aceşti bani dacă ei rămân în bugetele publice. Putem mări alocaţii de copii, putem mări pensii", a spus ea, potrivit corespondentului nostru, Ştefan Daraban.

UDMR speră la 3 mandate

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat,vineri, la Sfântu Gheorghe, că nu exclude posibilitatea ca Uniunea să obţină trei mandate în Parlamentul European. Kelemen Humor a spus că acest lucru se poate realiza dacă va fi o prezenţă bună la vot a comunităţii maghiare.

Kelemen Humor: Eu sper că vom avea o prezenţă cel puţin cum am avut în 2009 care oricum era o prezenţă destul de scăzută sau chiar foarte scăzută la nivelul UE. Noi încercăm să facem o mobilizare foarte, foarte bună şi, dacă mergem într-un procent mare la vot, atunci sigur nu exclud nici varianta să avem 3 eurodeputaţi. A consemnat corespondentul RRA, Oana Negrea.

Mihail Neamţu, preşedintele Partidului Noua Republică şi candidat de pe prima poziţie, a prezentat, la Braşov, oferta electorală care se bazează pe definiţia tradiţională a familiei şi se opune unei federalizări a Europei.

Mihail Neamţu: Ne opunem proiectului federalizării europene, creării unui suprastat european la Bruxelles aşa cum îşi doresc toate celelalte partide, începând cu socialiştii şi terminând cu Mişcarea Populară. Ne opunem ideii de birocraţie centralizată condusă de la Bruxelles de către nişte comisari europeni nealeşi. A consemnat corespondentul nostru, Mădălin Iacob.

Partidul România Mare a organizat, vineri, în Capitală, un miting şi un marş de protest pentru a semnala o posibilă fraudă electorală la alegerile din 25 Mai.

Cu această ocazie, o delegaţie formată din candidaţii partidului pentru Parlamentul European, condusă de preşedintele Corneliu Vadim Tudor, a înaintat un memoriu de protest la sediul reprezentanţei Comisiei Europene în România - ne-a informat redactorul RRA, Mugur Mihăiţă.

   


Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
23 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza