Renate Weber, europarlamentar PNL

"Nu ar fi un capăt de ţară dacă PNL şi PSD ar merge separat la alegerile pentru Parlamentul European".

Adăugat: 1 Aprilie 2013
Ultima actualizare:1 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Europarlamentarul PNL Renate Weber afirmă că în cazul în care PNL şi PSD ar decide să meargă la alegerile europarlamentare pe liste separate acest lucru nu ar fi 'un capăt de ţară', subliniind că USL nu se va rupe în această situaţie.

"Cu siguranţă, o alianţă nu se rupe, chiar dacă în alegerile, de exemplu, pentru Parlamentul European s-ar merge pe liste separate. Se mai întâmplă şi în alte ţări. Sunt împreună la guvernare, dar în alegerile pentru Parlamentul European de regulă se merge cu grupurile politice cărora le aparţii. Din cauza aceasta cred că ar fi dificil, din punctul meu de vedere, să ai o singură listă care e a USL-ului, având în vedere că în Parlament socialiştii sunt un grup distinct, ALDE este un grup distinct", a declarat, luni, la RFI Renate Weber.

Eurodeputatul liberal crede că "a merge pe liste separate nu este neapărat un capăt de ţară".

"Dacă se discută temele într-adevăr serioase, vom vedea că sunt abordări diferite ale socialiştilor şi ale liberalilor la nivel european, ele pot fi prezentate, pot fi explicate publicului. Nu este nici un fel de nenorocire, coaliţia poate să meargă mai departe liniştită, chiar dacă am avea liste distincte, PNL şi PSD", a conchis Renate Weber, la RFI, citat de Agerpres.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în 2014.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza