Remus Pricopie, propunerea PSD și Pro România pentru funcţia de premier

Remus Pricopie este propunerea comună pentru funcţia de premier cu care vor merge, la Cotroceni, reprezentanţii PSD şi PRO România.

Adăugat: 5 Februarie 2020
Ultima actualizare:5 Februarie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Remus Pricopie. Sursa: SNSPA
trimite pe mail

Liberalii îşi vor stabili mâine candidatul, iar USR şi UDMR au anunţat că nu vor face nicio propunere.

Parlamentarii PSD şi UDMR, semnatari ai moţiunii de cenzură, au subliniat în plenul parlamentului că executivul condus de Ludovic Orban trebuie demis, pentru că prin asumarea răspunderii pentru modificarea legislaţiei electorale au fost încălcate decizii ale Curţii Constituţionale şi recomandările Comisiei de la Veneţia.

Totodată, ei s-au declarat revoltaţi de numărul mare de ordonanţe de urgenţă adoptate de guvern în şedinţa de ieri, precizând că, astfel, parlamentul a fost privat de atribuţiile constituţionale.

Alături de social-democraţi şi reprezentanţii UDMR, moţiunea de cenzură a fost votată şi de parlamentari de la PRO România. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că responsabil pentru criza creată este premierul demis Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu: Scorul de 261 de voturi este un scor impresionant până şi pentru noi. Am avut o discuţie împreună cu domnul preşedinte Victor Ponta şi am decis să mergem împreună cu o singură nominalizare, la Cotroceni, în persoana domnului Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru, absolvent Fulbright, un pro-european şi un pro-american convins.

Premierul demis Ludovic Orban a subliniat că executivul a fost înlăturat de o alianţă retrogradă, care a călcat în picioare democraţia şi interesele fundamentale ale României.

Ludovic Orban: Guvernul cade în picioare; suntem mândri de ce am făcut în trei luni. Într-o perioadă extrem de scurtă am reuşit să reparăm o mare parte dintre stricăciunile provocate de guvernările PSD. Am reaşezat România în rândul naţiunilor europene, pe picior de egalitate, am refăcut credibilitatea României, am refăcut încrederea mediului de afaceri şi a investitorilor în Guvernul României.

Ludovic Orban a mai spus că mandatul pe care partidul îl va prezenta la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis va fi stabilit mâine în Biroul Executiv al PNL.

Liderul USR, Dan Barna, a precizat, la rândul său, că delegaţia Uniunii nu va veni cu o propunere la aceste consultări şi că nu va vota un viitor guvern, pentru că îşi doreşte organizarea de alegeri anticipate.

Nici UDMR nu va prezenta un nume de premier la Cotroceni, a anunţat preşedintele formaţiunii politice, Kelemen Hunor.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Februarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza