Reguli stricte pentru ziua votului la alegerile locale

Autoritățile anunță reguli stricte pentru 27 septembrie, când românii vor vota la alegerile locale.

Adăugat: 25 Septembrie 2020
Ultima actualizare:25 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Campania electorală pentru alegerile locale de duminică se va încheia mâine, la ora 7:00, în această dimineață încetând reflectarea evenimentelor electorale în audiovizual.

Potrivit unei decizii a Consiliului Naţional al Audiovizualului, cu 48 de ore înainte de începerea votării, sunt interzise - printre altele - prezentarea de sondaje de opinie, difuzarea spoturilor de publicitate electorală, invitarea candidaţilor în emisiuni sau comentarii privind desfăşurarea campaniei.

Pentru prima dată, campania s-a desfăşurat după anumite reguli de protecţie sanitară, din cauza epidemiei de coronavirus.

Reguli stricte vor fi aplicate şi peste două zile, în ziua votului.

În fiecare sediu al secției de votare și în localul de vot vor fi și amplasate flacoane cu soluție dezinfectantă pentru mâini, precum și recipiente unde se vor arunca măștile și mănușile folosite.

Prin grija primarilor, vor fi stabilite pe cât posibil circuite separate de intrare și ieșire în sediul secției de votare, care vor fi marcate corespunzător cu indicatoare.

Locurile de staționare în secția de votare și în afara acesteia vor fi marcate pentru a se asigura menținerea distanțării fizice de minimum un metru.

Purtarea măștii de protecție protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care se vor afla în interiorul secției de votare.

De asemenea, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care se prezintă la vot cu dispozitive non-contact.

Alegătorii care vor refuza să poarte masca de protecție riscă să nu li se permită accesul în secția de votare -  a precizat președintele Autorității Electorale Permanente Florin Mitulețu Buică:

Florin Mitulețu Buică: În toate instituțiile și autoritățile  publice, accesul s-a realizat după verificarea temperaturii, asigurarea portului măștii și dezinfecției mâinilor la intrarea în aceste instituții, iar accesul a fost limitat acelora care nu au respectat aceste reguli, iar secțiile de votare sunt investite cu titlu de autorități publice.

În cazul în care un alegător se prezintă la vot și nu va avea o mască de protecție asupra sa, aceasta îi va fi pusă la dispoziție.

Potrivit legislației, Ministerul Sănătății achiziționează măști, dezinfectanți și mănuși pentru reprezentanții secției de votare și măști de protecție și dezinfectanți pentru alegători, materiale sanitare care sunt puse la dispoziție prin intermediul primarilor.

 Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza