Registru de condoleanţe deschis la Ambasada Franţei. Vezi personalităţile care au semnat

Ambasada Franţei a deschis un registru de condoleanţe, care este disponibil până sâmbătă la ora 20.00.

Adăugat: 8 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Condoleanţe la ambasada Franţei. Sursa: Alexandru Lancuzov
trimite pe mail

Ambasada Franţei pune la dispoziţia persoanelor care doresc să îşi exprime condoleanţele şi mesajele de susţinere pentru familiile victimelor atentatului de la redacţia "Charlie Hebdo" şi poporului francez, un registru de condoleanţe.

Registrul va fi disponibil la sediul Ambasadei Franţei, intrarea principală, din strada Biserica Amzei nr 13-15, joi cu începere de la ora 11,00 până la ora 21,00. De asemenea, registrul de condoleanţe va fi disponibil vineri şi sâmbătă, între orele 8,30 - 20,00.

Un registru de condoleanţe online va fi deschis si pe site-ul Ambasadei Franţei.

Toate mesajele pe care care le veţi trimite pe adresa : presse.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr vor fi publicate pe site, precizează Ambasada Franţei.

La Ambasada Franţei de la Bucureşti au venit, astăzi, oameni obişnuiţi, dar şi reprezentanţi ai mai multor instituţii, pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de familiile celor ucişi în atacul terorist de la Paris, precum şi faţă de întreaga breaslă a jurnaliştilor. 

FOTO Alexandru Lancuzov

Preşedintele Iohannis: Sincere condoleanţe şi întreaga solidaritate a naţiunii române cetăţenilor Republicii Franceze

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei în memoria victimelor atentatului de la Paris.

Şeful statului a transmis condoleaţe şi întreaga solidaritate a cetăţenilor României faţă de poporul francez


"În aceste momente de adâncă durere doresc să transmit sincere condoleanţe şi întreaga solidaritate a naţiunii române cetăţenilor Republicii Franceze afectate de acest tragic eveniment. Sunt alături de familiile îndoliate şi familiile celor răniţi şi le asigur de profunda mea compasiune. România condamnă ferm acest act terorist şi rămâne solidară cu întreaga comunitate internaţională în lupta împotriva acestor acte crude lipsite de orice raţiune", a scris preşedintele României.

De asemenea,semna în cartea de condoleanţe,  Iohannis a discutat cu ambasadorul francez Francois Saint-Paul, apoi a intrat în Ambasada Franţei.

Premierul Victor Ponta a exprimat solidaritatea Guvernului cu familiie victimelor atentatului.

"Doresc să transmit în primul şi primul rând solidaritatea Guvernului României, a românilor, cu familiile celor care şi-au pierdut pe cei dragi. Vreau să exprim, de asemenea, indignarea noastră pentru gesturi şi pentru acţiuni criminale care nu pot fi scuzate şi nu pot fi justificate în niciun fel, şi vreau, de asemenea, şi am transmis şi transmit convingerea României că, alături de Franţa, alături de toate ţările lumii democratice şi civilizate, să luptăm pentru ca, în viitor, intoleranţa, terorismul, actele acestea inumane să poată fi prevenite, şi cu siguranţă să fie pedepsite atunci când au loc", a spus premierul Victor Ponta.

Preşedintele SRR, Ovidiu Miculescu, mesaj de solidaritate

Cu un mesaj de solidaritate, a venit la Ambasada Franţei şi preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

"Cred că în momentul acesta există un pericol global vizavi de aceste excese şi de acest duşman, pe care nu-l vezi - nu poţi lupta cu ceva ce e în capul unor oameni -, dar este extrem de important ca, indiferent ce se întâmplă, să nu cedăm, pentru că e o luptă până la urmă. Şi aici, până la urmă, este cine rezistă cel mai bine şi cine nu cedează; pentru că aceste acţiuni au şi o doză foarte mare de intenţie, de intimidare. Mai cred că aici presa trebuie să fie deloc defensivă", a spus preşedintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu.

După cum relatează reporterul RRA, Alexandru Lancuzov, oamenii continuă să vină la Ambasada Franţei de la Bucureşti, pentru a onora memoria victimelor atacului terorist de la Paris.

Ministrul de externe: Orice act de terorism este inacceptabil

Şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a scris astăzi in cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Franceze în România.

Aurescu a scris în mesajul său că este de condamnat orice act de terorism care acţionează "împotriva libertăţii presei, împotriva libertăţii de expresie".

”Orice act de terorism este inacceptabil şi, mai mult decât atât, orice act de terorism care acţionează împotriva libertăţii presei, împotriva libertăţii de expresie, este cu atât mai mult inacceptabil. Suntem alături de poporul francez, de autorităţile franceze, şi fără indoială că vom lucra de aici inainte, împreună, în cadrul Uniunii Europene şi în cadrul NATO, pentru ca lupta împotriva terorismului să fie şi mai eficientă”, a scris şeful diplomaţiei române.
Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu, Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:
9 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza