Regiile din subordinea Consiliului General, transformate în societăți comerciale

Primarul General, Gabriela Firea, susține că transformarea regiilor din subordinea Consiliului General în societăți pe acțiuni ar duce îmbunătățirea serviciilor.

Adăugat: 26 Februarie 2017
Ultima actualizare:26 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea, primarul general al Capitalei
trimite pe mail

Primăria Generală a Capitalei vrea să transforme regiile şi administraţiile aflate în subordinea Consiliului General, în societăţi comerciale pe acţiuni.

Primarul general, Gabriela Firea, declara, într-un interviu acordat Agerpres, că această măsură ar duce la creşterea calităţii serviciilor pentru locuitorii Capitalei şi ar genera 5.000 de locuri de muncă, în doi ani.

În plus, economiile la buget ar fi de 20-25%, mai spune Gabriela Firea.

"Propunerea mea este aceea, şi îi rog pe bucureşteni să mă înţeleagă, acest model fiind brevetat în alte capitale europene care arată extraordinar, să schimbăm modul de lucru, iar regiile şi administraţiile care sunt în acest moment în subordinea Consiliului General, să se transforme în societăţi comerciale pe acţiuni 100% ale municipalităţii, deci ale bucureştenilor care să presteze servicii de calitate la un preţ mult mai mic, astfel încât şi bucureştenii să plătească mai puţin, şi pentru iluminatul public, şi pentru parcări, şi pentru canalizare, şi pentru apă, şi pentru toate celelalte servicii - de salubritate, de curăţenie, de mediu - preţul să fie mai mic şi calitatea mult mai mare", a spus Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că, la şedinţa programată peste două zile, consilierii generali ai municipiului Bucureşti trebuie să decidă dacă îşi dau acordul de principiu pentru înfiinţarea celor 19 societăţi comerciale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza