Regele Mihai împlineşte azi 95 de ani

De la ora 23 şi 5 minute, Radio România Actualitati va difuza în premieră piesa de teatru "Alegerea" scrisa la Versoix în anul 1960 de Majestatile lor Regele Mihai I si Regina Ana.

Adăugat: 25 Octombrie 2016
Ultima actualizare:25 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Majestatea Sa, Regele Mihai
trimite pe mail

Cu această ocazie, la muzeul Cotroceni din capitală va fi proiectat diseară documentarul "Războiul Regelui" în regia lui John Florescu.

De asemenea,va avea loc şi un concert eveniment în beneficiul programului Tinere Talente pe scena Ateneului Român, program derulat de Fundaţia Principesa Margareta a României.

Fondurile strânse prin sponsorizări şi donaţii la Concertul Regal vor sprijini o nouă generaţie de bursieri.

De la ora 23 şi 5 minute, Radio România Actualitati va difuza în premieră piesa de teatru "Alegerea" scrisa la Versoix în anul 1960 de Majestatile lor Regele Mihai I si Regina Ana.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, îi adresează Regelui Mihai, la ziua Majestăţii Sale, urări de sănătate şi linişte şi aminteşte că "Regele Mihai a trăit aproape un secol de viaţă cu simțul datoriei, cu credință și cu iubire de țară."

Mesajul Principesei Moștenitoare
Custodele Coroanei române

Sărbătorim împreună pe Regele Mihai, tatăl meu, ajuns astăzi la vârsta de 95 de ani. Aniversarea Majestății Sale are loc în anul împlinirii a 150 de ani în care Coroana Română a servit istoria României, identitatea şi continuitatea națiunii.

Regele Mihai a trăit aproape un secol de viaţă cu simțul datoriei, cu credință și cu iubire de țară.

Copil, el a reunit speranțele națiunii, a reprezentat Statul și instituțiile sale. Mai târziu, Regele împreună cu Regina-mamă Elena s-au opus cu demnitate și curaj unui deceniu de sângeroase dictaturi succesive. După 1947, Regele Mihai a reprezentat simbolul a trei virtuți: statalitatea, Coroana și democrația.

În ultimii aproape douăzeci și șapte de ani, Regele ne-a învățat, prin puterea exemplului personal, principiile în care a crezut tot timpul: generozitatea, loialitatea, spiritul de răspundere.

Să ne aducem aminte, astăzi de Regina Ana, mama mea, care i-a stat alături Regelui, cu devotament, întreaga sa viață. Povestea de dragoste a părinților mei a mers mai departe decât destinul lor personal. Regele Mihai și Regina Ana au trăit împreună povestea unui exil, a unei țări și a unei jumătăți dintr-un secol greu de înțeles.

Să ne arătăm admirația, iubirea și respectul față de Regele Mihai și să-i urăm liniște și sănătate!


 
Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Denise Teodoru
Adăugat:
25 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza