Referendumul pe tema cotelor obligatorii de refugiaţi, atacat la Curtea Constituţională

Recenta decizie a parlamentului de la Budapesta privind organizarea unui referendum pe tema cotelor obligatorii de relocare a refugiaţilor a fost atacată la Curtea Constituţională

Adăugat: 24 Mai 2016
Ultima actualizare:24 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De altfel şi liberalii din opoziţie sesizaseră Curtea Constituţională, însă pentru a cere anularea unei hotărâri a Curţii Supreme, care validase întrebarea care urma să fie pusă la referendum.

Curtea Constituţională a Ungariei a anunţat astăzi că recenta decizie a parlamentului privind aprobarea organizării unui referendum pe tema cotelor obligatorii de relocare a refugiaţilor a fost atacată de o persoană fizică, o hotărâre în acest caz urmând să fie pronunţată în termen de 30 de zile, informează corespondentul RRA la Budapesta.

Curtea Constituţională nu a dezvăluit identitatea persoanei respective, precizând doar că a informat Administraţia prezidenţială şi Comisia Naţională Electorală.

Premierul Viktor Orban a anunţat în luna februarie că guvernul său iniţiază un referendum la nivel naţional şi doreşte să afle dacă populaţia ar fi de acord ca UE să poată dispune - şi fără consimţământul Parlamentului de la Budapesta - relocarea obligatorie în Ungaria a unor persoane care nu au cetăţenie ungară.

Întrebarea care urmează să fie supusă referendumului a fost validată de Comisia Naţională Electorală şi ulterior şi de Curtea Supremă, care a respins mai multe contestaţii primite din partea unor politicieni din opoziţie.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza