"Reducerea TVA nu este în concordanţă cu strategia fiscal- bugetară"

Guvernul consideră că reducerea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2000 de lei, nu sunt în concordanţă cu strategia fiscal-bugetară pe care a elaborat-o şi a transmis-o de curând Parlamentului.

Adăugat: 21 Octombrie 2010
Ultima actualizare:21 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit purtătorului de cuvânt, Ioana Muntean, Executivul aşteaptă finalizarea procedurilor în cadrul celor două proiecte de lege, adoptate marţi la Parlament, pentru a stabili dacă trebuie să intervină sau nu.

 De altfel, deputaţii democrat-liberali au înaintat deja o propunere legislativă prin care să fie corectat votul de marţi din Camera Deputaţilor.

 Pe de altă parte, PSD susţine că votul PDL în favoarea adoptării celor două legi nu ar fi întâmplător, în timp ce PNL consideră că aplicarea celor două acte normative ar avea efecte antieconomice.  

 Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader,  susţine  că votul este consecinţa unei lipse de comunicare între parlamentarii partidului.    

 "Faptul că au fost peste 80 de legi pentru votul final, iar aceste două iniţiative legislative erau trecute din partea de rapoarte de respingere, era logic ca noi să votăm respingerea, o eroare pe care o vom îndrepta prin depunerea iniţiativei legislative a grupului parlamentar PDL şi a altor parlamentari, prin care revenim la cele două texte de lege iniţiale", a declarat Mircea Teoader.

 Pe de altă parte, opoziţia susţine că parlamentarii Puterii au votat cele două legi în cunoştinţă de cauză şi nu din greşeală.

 Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, afirmă că explicaţiile date de PDL,  nu justifică votul parlamentarilor de la putere.   

 "În sală au fost şi miniştri, şi chiar miniştrii care răspund de acest sector de activitate şi nimeni nu a atenţionat grupul PDL şi PC de la coaliţia guvernamentală că nu sunt de acord cu această măsură", a atras atenţia deputatul PSD.


 

De aceeaşi părere este şi liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu.   


 
 

"Majoritatea, care reprezintă partidul aflat la guvernare, a găsit nişte resurse nesperate de venituri la buget şi, cu alte cuvinte, au deschis punga", a declarat liderul liberal, potrivit redactorului RRA.
PDL vrea să corecteze greşeala
Parlamentarii PDL au demarat deja procesul depunerii unei iniţiative legislative,  prin care să corecteze documentul opoziţiei adoptat marţi.
"Eroarea făcută la votul final, prin adoptarea a două proiecte legislative referitoare la TVA şi pensii, o îndreptăm pe două căi. Prima cale, prin depunerea astăzi (miercuri - n.r.) a unei iniţiative legislative a grupului PDL şi a altor parlamentari prin care revenim la cele două texte de lege iniţiale cu TVA şi pensiile, iar, pe viitor, pentru a evita astfel de situaţii, vom cere Secretariatului General să descrie amănunţit proiectele. De regulă, acum se spune  iniţiativa PLX 725, este greu de identificat", a explicat liderul Grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, la o conferinţă de presă.

 Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza