Reducerea TVA la alimentele de bază "aduce bani la bugetul de stat"

Ministrul propus al Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că TVA de 9% la produsele de panificaţie "poate scoate la suprafaţă sute de milioane de euro, pentru bugetul de stat".

Adăugat: 4 Mai 2012
Ultima actualizare:5 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin a afirmat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că reducerea TVA-ului la alimentele de bază este o prioritate a Guvernului USL.
    
"Propunerea de reducere a TVA-ului la alimentele de bază este un angajament pe care l-am discutat de foarte mult timp şi l-am prevăzut şi în programul de guvernare. Rămâne să decidem cu Ministerul de Finanţe când vom introduce această măsură. Chiar dacă suntem sub presiunea păstrării ţintei de deficit, spre sfârşitul acestui an, reducerea poate fi aplicată pe zona de panificaţie. Aici, evaziunea fiscală este, din păcate, undeva în jur de 60%. Cred că printr-un TVA redus putem să scoatem la suprafaţă câteva sute de milioane de euro, pentru bugetul de stat", a susţinut liderul USL, într-o conferinţă de presă.
    
Daniel Constantin a mai vorbit şi despre dezvoltarea sistemului de irigaţii, pentru a nu mai fi "dependenţi de vreme", de regimul pluviometric.
    
"Din cauza secetei, nu ştiu care vor fi producţiile agricole din acest an. Cele de rapiţă sunt compromise în proporţie de 90%. Va trebui să nu mai fim dependenţi de vreme şi să dezvoltăm sistemele de irigaţii. În această privinţă, eu am în vedere un proiect, pe care, împreună cu domnul Orban, sper să-l propunem Comisei Europene şi să avem un program special finanţat din fonduri de dezvoltare rurală şi fonduri structurale. Totodată, sunt în atenţia noului Executiv programele de protecţie a mediului şi de transporturi. Dar agricultura este o prioritate a Guvernului USL, a Guvernului Victor Ponta, alături de sectorul energetic", a subliniat liderul PC.
    
De asemenea, a ţinut să sublinieze că se află la Cluj-Napoca în calitate de preşedinte al Partidului Conservator.

Marius Nicoară şi Horia Uioreanu alegerea USL la Cluj Napoca
    
Din punctul său de vedere, alegerea liberalului Marius Nicoară în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca va aduce o necesară schimbare, la fel şi alegerea liberalului Horea Uioreanu în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.
    
"Chiar dacă la Cluj-Napoca s-au schimbat anumite lucruri, cred că sunteţi de acord cu mine că foarte multe pot fi îmbunătăţite. Am discutat despre proiectele pe care le au candidaţii noştri şi sunt convins că ele vor primi votul cetăţenilor la alegerile din 10 iunie. Dorim ca la alegerile parlamentare, judeţul Cluj să aibă preponderent candidaţi din partea Uniunii Social Liberale. Din punctul meu de vedere, accesul profesioniştilor în zona politică, în zona de administraţie trebuie să se producă", a adăugat Constantin.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
4 Mai 2012
Ultima actualizare:
5 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza