Reducerea preţului medicamentelor ar putea avea ca efect dispariţia lor de pe piaţă

Producătorii de medicamente atrag atenţia că ieftinirea acestora poate să aibă ca efect dispariţia de pe piaţă.

Adăugat: 10 Februarie 2017
Ultima actualizare:10 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În noua metodologie de calcul a preţurilor maximale la medicamente se propune anularea treptelor de reducere pentru produsele inovative ieşite de sub patent şi aplicarea, din acest an, a unei scăderi unice cu 35 la sută.

Astăzi, într-o dezbatere pe această temă, directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, Dan Zaharescu, a anunţat un termen pe care îl consideră realist pentru aplicarea noilor prevederi.

"Este de datoria noastră să propunem ajustarea de metodologii aflate în dezbatere, care să ajute la gestionarea consecinţelor negative inerente asupra pacienţilor, medicilor, farmaciştilor, distribuitorilor, precum şi ai industriei farmaceutice, a bugetului de stat şi a sistemului de sănătate în ansamblul său. Pentru a permite ajustarea prescripţiilor cantităţilor de medicamente necesare, termenul de implementare a noii metodologii este de importanţă capitală, iar intrarea în vigoare a noilor preţuri mai devreme de 1 octombrie 2017 nu este realistă",  declarat Dan Zaharescu.

Coaliţia organizaţiilor pacienţilor cu afecţiuni cronice nu susţine măsurile anunţate de autorităţi privind reducerea preţurilor la medicamentele care au ieşit de sub patent.

Reprezentanţii coaliţiei spun că dispariţia de pe piaţă a unor produse poate pune în pericol viaţa pacienţilor - ne-a transmis reporterul RRA, Marilena Frâncu.Autor:
Marilena Frâncu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
10 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza