Reducerea CAS-ului votată la unison de putere şi opoziţie

Potrivit premierului Victor Ponta, reducerea CAS la angajator va stimula mediul de afaceri şi va favoriza crearea de noi locuri de muncă.

Adăugat: 2 Iulie 2014
Ultima actualizare:2 Iulie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul guvernului de reducere a contribuţiei la asigurările sociale cu cinci puncte procentuale la angajator a fost adoptat de Camera Deputaţilor cu unanimitate de voturi.

Prevederile proiectului adoptat vizează diminuarea cotelor plătite de angajatori în funcţie de condiţiile de muncă pentru contribuţia de asigurări sociale datoare bugetului asigurărilor sociale de stat.

Premierul Victor Ponta, prezent la dezbaterile din plen, a afirmat că măsura reducerii CAS va stimula mediul de afaceri şi va favoriza crearea de noi locuri de muncă.

"Reducerea CAS este o iniţiativă care a fost în programul de guvernare al USL, dar ştiu că a fost susţinută şi de celelalte forţe politice în favoarea dezvoltării României, de a avea o scădere a taxării muncii şi datele pe care le-am primit chiar astăzi de la Institutul Naţional de Statistică confirmă o creştere economică de aproape 4%. Am primit datele încasărilor pe primele şase luni şi suntem în graficul stabilit cu instituţiile internaţionale, deci putem să luăm această măsură care va acorda şi mai multă încredere celor care investesc în România pe termene mediu şi lung şi creează locuri de muncă", a afirmat Ponta la dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor a proiectului legislativ privind reducerea CAS.

El a adăugat că intrarea în vigoare de la 1 octombrie a legii are loc pe baza discuţiilor pe care le-a avut cu instituţiile financiare internaţionale.

Şi grupurile parlamentare din opoziţie au votat în favoarea acestui proiect, însă nu înainte de a critica anumite prevederi.

PNL ar fi dorit ca măsura să intre în vigoare de la 1 august şi nu 1 octombrie, aşa cum a fost votat de plen, iar PDL a afirmat că măsura ar fi putut fi adoptată încă de anul trecut, amânarea ei până acum fiind făcută în scop electoral.

Camera Deputaţilor este for decizional.
 Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza