Rediscutarea vârstei de pensionare este "un mic progres"

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, joi, pentru Mediafax, că rediscutarea articolului referitor la vârsta de pensionare a femeilor este un mic progres, complet insuficient, care nu rezolvă problemele pensionarilor.

Adăugat: 7 Octombrie 2010
Ultima actualizare:7 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit lui Bogdan Hossu, sinducatele  vor continua lupta pentru modificarea Legii.

 

Liderul "Cartel Alfa" a subliniat faptul că motivul retrimiterii legii la Parlament este "uşor contestabil" de către prevederile Uniunii Europene, potrivit cărora vârsta de pensionare ar trebui să fie egală şi pentru femei şi pentru bărbaţi.
    

 

"Preşedintele putea să specifice introducerea unor articole suplimentare prin care să se spună că femeile au o reducere la vârsta de pensionare în funcţie de numărul de copii pe care îi au, ca şi în alte ţări europene", a spus Hossu.
    

 

Liderul "Cartel Alfa" a adăugat că gestul preşedintelui este "doar o aparenţă de responsabilitate socială", care nu rezolvă problemele pensionarilor.
 

 

"Ceea ce a făcut preşedintele Băsescu este un mic progres, însă complet insuficient, care nu rezolvă problemele legate de desfiinţarea grupelor deosebite de muncă, creşterea vârstei de pensionare şi pentru bărbaţi la 65 de ani şi modul de calcul al pensiilor în funcţie de inflaţie", a precizat Hossu.
 

 

Sindicatele îşi vor continua acţiunile
    

 

Bogdan Hossu a declarat că sindicatele vor lupta în continuare pentru introducerea unor amendamente în lege pentru modificarea în sensul dorit de actualii angajaţi, viitorii pensionari.
    

 

Liderul sindical s-a arătat dezamăgit că preşedintele Traian Băsescu, "tulburat probabil de problemele personale" nu şi-a citit toată corespondenţa, pentru că nu a reuşit să parcurgă scrisoarea celor cinci confederaţii sindicale trimisă joi dimineaţa, cu privire la dezacordul la trei puncte din proiectul legii pensiilor.
    

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că retrimite Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitând stabilirea vârstei standard de pensionare la 63 de ani pentru femei.

Sindicatele au trimis, joi, scrisoarea prin care îi cer preşedintelui Băsescu să nu promulge Legea pensiilor, precizând că acest act confiscă românilor dreptul la pensie şi la o viaţă decentă la sfârşitul carierei profesionale.
    

 

Vicepreşedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, a precizat, joi, într-o conferinţă de presă, că noua lege a pensiilor votată prin fraudă în Parlament elimină condiţiile deosebite de muncă, ceea ce înseamnă o creştere bruscă a vârstei de pensionare cu cinci ani pentru salariaţii care au lucrat în condiţii grele.
 

 

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Legea sistemului unitar de pensii publice este constituţională, respingând astfel sesizările PNL şi PSD+PC.Autor:
Cristina Ghioca
Adăugat:
7 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza