Rectificarea bugetului SRI, discutată săptămâna viitoare

Comisia de control a activității SRI va lua în discuție săptămâna viitoare rectificarea bugetului SRI.

Adăugat: 28 August 2017
Ultima actualizare:28 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Adrian Țuțuianu
trimite pe mail

Propunerile privind rectificarea bugetului SRI vor face obiectul discuţiilor care vor avea loc săptămâna viitoare în cadrul Comisiei de Control a activităţii serviciului, a precizat luni preşedintele comisiei, senatorul Adrian Ţuţuianu.

Un alt subiect va fi stadiul derulării programelor cu finanţare europeană, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

"În acest context voi solicita și o informare privind stadiul derulării programelor cu finanțare europeană, pentru că discuția făcută la momentul adoptării bugetului privea tocmai această componentă. De asemenea, va trebui să vedem și influențele rezultate ca urmare a trecerii în rezervă și pensionării a foarte multor ofițeri din Serviciul Român de Informații, pentru că lucrul acesta va avea un impact și pe buget. Știți foarte bine că și la SRI și la Ministerul Apărării Naționale, pensiile se plătesc din bugetele acestor instituții", a spus Adrian Ţuţuianu.

El a mai declarat că a solicitat Serviciului Român de Informaţii detalii privind încadrarea fostului general SRI Florian Coldea pe postul de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", pentru a vedea dacă acesta îndeplineşte condiţiile de angajare.

O altă solicitare a comisiei de control se referă la un punct de vedere al instituţiei cu privire la temeiul legal al schimbului de informaţii dintre DNA şi SRI, precum şi în ce măsură au fost respectate dispoziţiile legale care privesc activitatea serviciului, a mai precizat Ţuţuianu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza