Rectificarea bugetară, gata de a fi adoptată

Guvernul urmează să adopte vineri cea de-a doua rectificare bugetară din acest an.

Adăugat: 22 Octombrie 2015
Ultima actualizare:22 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta precizează că va fi o rectificare pozitivă şi dă asigurări că deficitul bugetar nu va trece de 1,8 procente.

"Avem bani mai mulţi încasaţi la buget decât au fost prevăzuţi în Legea bugetului şi ăsta este meritul ANAF-ului, în primul rând, care a combătut evaziunea fiscală, şi meritul politicilor noastre, pe care le-am aprobat, rectificare în care cam toate cererile pe care le-aţi făcut pentru medici, pentru transporturi, pentru încălzire, pentru autorităţi locale, deci cam tot ceea ce aţi cerut am putut să punem în practică", a declarat şeful executivului.

Potrivit Guvernului României, bugetul de stat pe 2016 ar putea fi fundamentat pe o creştere economică estimată la 3,4%, o inflaţie medie anuală de 1,7% şi un curs de schimb valutar de 4,44 lei pentru un euro.

Acestea sunt propunerile de buget transmise de Ministerul Finanţelor ordonatorilor principali de credite şi postate pe site-ul ministerului.

Documentul conţine şi estimări pentru următorii ani: creşterea economică ar putea ajunge la 3,7% în 2017 şi ar putea depăşi 4 procente în următorii ani, vor creşte de asemenea investiţiile, exporturile şi importurile, iar numărul şomerilor va scădea cu 15 mii în fiecare an.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza