Rectificarea bugetară, discutată în Guvern

Guvernul urmează să aprobe proiectul de rectificare bugetară care prevede modificarea de la 1,9 la 2,25% a Produsului Intern Brut.

Adăugat: 23 August 2012
Ultima actualizare:23 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Rectificarea bugetară a fost agreată cu Fondul Monetar Internaţional.

Adminstraţia, agricultura şi educaţia sunt câteva dintre domeniile care ar putea beneficia, joi, de nouă rectificare bugetară.

Potrivit premierului Victor Ponta, vor fi alocate noi sume de bani atât pentru finalizarea unor lucrări publice, pentru plata unor arierate, dar şi pentru susţinerea unor categorii sociale.

Domeniile care beneficiază de rectificare:

►Agricultură:plata subventiilor pentru crescătorii de păsări şi porci, până la sfârşitul anului, precum şi ajutorul pentru circa 558.000 de cultivatori de terenuri, cu suprafeţe între 1 şi 10 hectare, afectaţi de secetă

►Administraţie:♦500 milioane lei pentru plata arieratelor către firme

♦100 milioane lei pentru primăriile care nu mai au bani de salarii

♦100 de milioane lei pentru plata însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.

►Educaţie: 46 milioane lei pentru plata burselor pentru doctoranzi.

"Pentru admnistraţia publică, 100 de milioane vor merge la însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi, 100 de milioane pentru autorităţile locale, acele primării care nu mai au bani de salarii, 500 de milioane pentru plata arieratelor. Avem împreună schema pe care o sprijinim privind ajutorul pentru cei care sunt afectaţi de secetă - 558.000 de beneficiari - un ajutor pentru cei care au între unu şi zece hectare, subvenţia la motorină şi cofinanţarea fondurilor europene. La educaţie am reuşit ceea ce domnul Funeriu tăiase toţi banii pentru bursele pentru doctoranzi, /la/ 46 de milioane vor merge acolo" a declarat premierul Ponta 

Ponta a mai afirmat ca există resursele pentru majorarea salariilor bugetarilor, restituirea sumelor reţinute ilegal pensionarilor precum şi pentru asigurarea cofinanţării proiectelor din fonduri europene.

Şeful executivului a mai spus miercuri seară, într-o emisiune televizată, că problema taxei clawback a fost rezolvată, iar medicamentele necesare spitalelor se vor găsi din nou în farmacii.

Victor Ponta a susţinut că prin dezvoltarea unor noi zone economice cum ar fi energia şi agricultura şi printr-o gestionare corectă a banilor publici pot fi reparate multe dintre problemele existente.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza