Rectificarea bugetară, criticată de Opoziţie

Opoziţia critică noua rectificare bugetară şi acuză guvernul că alocă banii pe criterii politice.

Adăugat: 24 Octombrie 2015
Ultima actualizare:24 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, copreşedinte PNL
trimite pe mail

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că prin rectificarea bugetară PSD sacrifică dezvoltarea şi modernizarea ţării pentru a colecta bani pentru campania electorală.

"Raportul dintre resursele bugetare alocate pentru consum şi fondurile direcţionate pentru investiţii este complet disproporţionat. Nu e o surpriză. PSD descurajează afacerile autohtone, investiţiile, descurajează turismul şi crearea de noi locuri de muncă şi situaţia infrastructurii nu este categoric o întâmplare, ci este o politică de stat cinică a acestui guvern", acuză Ghorghiu.

Şi liderul Partidului Social Românesc, Mircea Geoană, acuză guvernul că a tăiat din fondurile destinate investiţiilor pentru a putea să le dea mai mulţi bani primarilor social-democraţi.

"Majoritatea acestei rectificări bugetare merge către suplimentarea destinaţiei banului public către primării. În al doilea rând, critica noastră fundamentală este că nici această rectificare bugetară nu rezolvă problema investiţiilor publice şi a investiţiilor în infrastructură, elemente-cheie pentru creştere economică sănătoasă şi pentru crearea de locuri de muncă. Este inacceptabil să tai 700 de milioane de lei de la bugetul Ministerului Transporturilor când ştim criza profundă în care se afă infrastructura rutieră, portuară şi aeroportuară a României", a susţinut acesta.

De menţionat că premierul Victor Ponta a dat asigurări această nouă rectificare nu va afecta ţinta de deficit a României, care se va menţine anul acesta la 1,86 la sută din PIB.

Şeful executivului a mai afirmat că actuala rectificare bugetară nu va afecta ţinta de deficit, care va rămâne de 1,85%.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza