RECTIFICARE BUGETARĂ. Guvernul a dat bani pentru sănătate, educație și pensii

Cei mai mulţi bani în plus de la buget - aproximativ 4,4 miliarde de lei - i-au primit sănătatea şi educaţia şi protecţia socială, pentru plata prestaţiilor sociale şi a pensiilor.

Adăugat: 10 August 2016
Ultima actualizare:10 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Ședință de guvern a cabinetului Cioloș
trimite pe mail

Guvernul a făcut astăzi o rectificare bugetară, prima din acest an şi pozitivă, după cum a precizat premierul Dacian Cioloş.

Şeful guvernului a insistat că, în pofida anului electoral, rectificarea nu are o amprentă politică şi că obiectivul executivului a fost acela de a acoperi nevoi reale şi nu de a încerca să câştige voturi în detrimentul eficienţei bugetare.

Cei mai mulţi bani în plus de la buget - aproximativ 4,4 miliarde de lei - i-au primit astăzi sănătatea şi educaţia şi protecţia socială, pentru plata prestaţiilor sociale şi a pensiilor, după cum a precizat Dacian Cioloş.

"Circa 1,4 miliarde de lei sunt destinate în primul rând îndemnizaţiei pentru creşterea copilului, dar şi unor ajutoare sociale sau alocaţii de sat pentru copii, îndeminizaţii pentru persoanele cu dizabilităţi, aşa cum au fost decise de parlament. Cealaltă jumătate, de 1,4 miliarde lei, sunt banii necesari pentru asigurarea pensiilor până la sfârşitul anului. Aici, ca să fie clar, ne asumăm această reponsabilitate şi acoperim sumele necesare pentru plata pensiilor până la sfârşitul anului. Deci, nu se pune problema de nicio tăiere de pensii", a spus Dacian Cioloş.

Au primit fonduri suplimentare de la bugetul de stat Ministerul Agriculturii - pentru plata subvenţiilor pentru motorină şi pentru ajutorul de minimis şi Miniserul Mediului, pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri şi pentru lupta împotriva inundaţiilor.

Executivul a mai dat bani în plus de la buget pentru continuarea unor investiţii, dar şi pentru organizarea alegerilor parlamentare de la sfârşitul acestui an.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza