Recorduri extreme de caniculă. 12 judeţe, sub cod roşu

În 12 judeţe din vestul ţării este valabil până mâine seară un cod roşu de temperaturi extreme şi disconfort termic, în timp ce pentru restul teritoriului a fost emis un cod portocaliu.

Adăugat: 4 August 2017
Ultima actualizare:4 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În cele 12 judeţe din vestul ţării vizate de codul roşu de caniculă se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei.

Sunt vizate: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Sălaj, Cluj, Mureş, Alba, Hunedoara, Mehedinţi şi Dolj.

Dinu Mărăşoiu, meteorolog: În aceste 12 judeţe, vom avea temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale primei decade ale lunii august şi care să vor situa între 39 ?i 42 şi grade.

Indicele de confort termic va depăşi frecvent 82 de unităţi.

Local, va atinge 84 de unităţi.

În rest, în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Maramureş, Transilvania şi Oltenia temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 şi 39 de grade.

Va fi cod portocaliu.

Meteorologii spun, însă, că treptat, valul de caldură se va restrânge către regiunile sudice, dar vremea va crea probleme în continuare până spre mijlocul săptămânii viitoare. Va creşte, însă, gradul de instabilitate atmosferică.

Până atunci, însă, medicii îi sfătuiesc pe oameni să nu iasă, pe cât posibil, afară între orele 11:00 şi 18:00, să se hidrateze bine şi să nu consume alcool.

Se recomandă îmbrăcăminte din materiale naturale de culoare deschisă. Sunt vulnerabile toate persoanele cu probleme cronice de sănătate, cardiace, respiratorii, neurologice, persoanele de vârsta a treia, cele cu dizabilităţi, copiii mici şi în special sugarii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
4 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza