Reconcilierea în PNŢCD, obiectiv eşuat

La reuniunea Consiliului Naţional de Conducere din PNŢCD, preşedintele uneia dintre grupările din PNŢCD, Victor Ciorbea a dorit reconcilierea cu liderul celuilalt PNŢCD, Aurelian Pavelescu.

Adăugat: 5 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:5 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Victor Ciorbea, liderul uneia din cele două grupări din Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, a convocat sâmbătă,  o reuniune a Consiliului Naţional de Conducere, în încercarea de a reunifica partidul şi de a pune capăt disputelor interne.

La şedinţă a participat şi Aurelian Pavelescu, liderul celeilalte grupări, care a precizat că o reconciliere este posibilă, dar că mai întâi trebuie rezolvat procesul din justiţie pentru ca apoi să fie convocate forurile statutare ale partidului.

Deşi se dorea o reunificare,cele două facţiuni din cadrul PNŢCD, conduse de Victor Ciorbea şi Aurelian Pavelescu, nu au reuşit  să ajungă la o înţelegere pentru a pune capăt conflictului din interiorul partidului ce durează de câţiva ani.

 Pavelescu îl acuză pe Ciorbea

Aurelian Pavelescu,  a părăsit şedinţa Consiliului de Conducere a partidului declarând că Victor Ciorbea,  a convocat în mod nestatutar şedinţa.

El a susţinut că Victor Ciorbea nu are calitate de preşedinte al PNŢCD.

"Consiliul Naţional de Conducere nu se află aici. De altfel, în sală sunt cel mult 10-15 persoane din PNŢCD, restul fiind din afara partidului. Este prin urmare un bluf, nu este o întâlnire statutară", a spus Aurelian Pavelescu.

Pavelescu s-a arătat nemulţumit şi de faptul că propunerea sa de unificare a organizaţiilor teritoriale şi apoi, la nivel central, a fost respinsă.

Aurelian Pavelescu a declarat presei, că a propus o formulă de negociere şi reconciliere şi anume ca în filialele judeţene să se desfăşoare în cel mult o lună de zile conferinţe care să decidă soarta partidului.

"Cred că nu se poate face reconcilierea în PNŢCD decât pornind de jos în sus. Marea problemă este că în filiale, în ultimii trei ani, domnul Sârbu şi domnul Ciorbea au făcut grupuri paralele faţă de organizaţiile oficiale. Am propus ca în cel mult o lună de zile să se facă acolo conferinţe judeţene, iar partidul să fie vindecat din teritoriu', a explicat Pavelescu.

Reamintim că cele două aripi ale PNŢCD se judecă în instanţă de peste trei ani.

După ce instanţa a dat câştig de cauză aripii lui Victor Ciorbea, gruparea PNŢCD Pavelescu a făcut recurs.

PNŢCD riscă excluderea din PPE

Săptămâna viitoare se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti recursul împotriva deciziei prin care Tribunalul Bucureşti l-a recunoscut pe Victor Ciorbea preşedinte al PNŢCD.

La aceeaşi reuniune liderul ţărănist Victor Ciorbea a anunţat, că PNŢCD ar putea fi suspendat din Partidul Popular European (PPE) din cauza disputelor dintre facţiunile din interiorul partidului.

La finalul Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD, Victor Ciorbea a declarat că, săptămâna viitoare, PPE va lua în discuţie la Bruxelles suspendarea PNŢCD din această familie politică europeană.

El a precizat că va merge luni la Bruxelles pentru a-i convinge pe liderii PPE să amâne această decizie sau chiar să o blocheze, până ce disputa din interiorul PNŢCD va fi tranşată în justiţie.
 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Dana Georgescu
Adăugat:
5 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza