Reacții pe scena politică privind proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc

Proiectul care prevedea autonomia Ţinutului Secuiesc, aprobat tacit de Camera Deputaților, dar respins de Senat, a stârnit critici dure pe scena politică.

Adăugat: 30 Aprilie 2020
Ultima actualizare:30 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aprobarea tacită în Camera Deputaţilor a proiectului care prevedea autonomia Ţinutului Secuiesc a stârnit critici dure din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

Şeful statului a acuzat PSD că a ajutat UDMR să treacă acest act normativ:

Klaus Iohannis: În timp ce noi - eu, guvernul, celelalte autorităţi - ne luptăm cu pandemia de coronavirus, ne luptăm pentru vieţile românilor, PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor! Jó napot, Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?
Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică PSD-istă. Se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate!

În replică, preşedintele Camerei Deputaţilor şi lider interimar al PSD, Marcel Ciolacu, le-a cerut serviciilor de informaţii să anunţe public dacă i-au transmis preşedintelui Klaus Iohannis vreo informare referitoare la acuzaţiile aduse de şefului statului la adresa social-democraţilor în legătură cu proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Marcel Ciolacu i-a transmis şefului statului că atacurile politice nu rezolvă problemele românilor.

Marcel Ciolacu: Nu a vândut nimeni Ardealul şi nu o să îl vândă niciodată! Ardealul a fost, este şi va fi parte a României. Solicit serviciilor de informaţii să iasă public şi să spună dacă i-au trimis preşedintelui Iohannis vreo informare referitoare la acuzaţiile aduse la adresa mea şi a PSD, pentru că nu poţi duce lupta electorală la un asemenea nivel.

Senatul a respins ieri, în calitate de for decizional, proiectul privind Statutul de autonomie a așa-numitului "ținut secuiesc", care prevedea ca acesta să devină regiune autonomă cu personalitate juridică.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza