Reacţii la incidentele din timpul protestelor din Bucureşti

Ministrul de externe Teodor Meleșcanu a dat asigurări partenerilor euro-atlantici că România rămâne devotată principiilor şi valorilor comune şi va continua să acţioneze în consecinţă.

Adăugat: 12 August 2018
Ultima actualizare:12 August 2018

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleșcanu alături de viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe
trimite pe mail

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu afirmă că violenţele la un miting paşnic, democratic, sunt inacceptabile şi că în anul Centenarului, e de dorit ca tensiunile din societatea românească să nu escaladeze dincolo de dialog.

Într-un mesaj pe o reţea de socializare, el a dat asigurări partenerilor euro-atlantici că România rămâne devotată principiilor şi valorilor comune şi va continua să acţioneze în consecinţă.

Ieri, cancelarul austriac Sebastian Kurz - a cărui ţară deţine preşedinţia Uniunii Europene - a condamnat ferm confruntările violente de la Bucureşti, în urma cărora numeroşi demonstranţi şi jurnalişti au fost răniţi.

Într-o postare pe Twitter, şeful guvernului austriac spune că aşteaptă clarificarea deplină a acestor fapte, în condiţiile în care o echipă a televiziunii publice austriece ORF a fost agresată de jandarmii români chiar în timpul unei transmisiuni în direct, iar cameramanul a fost lovit cu bastoanele.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 August 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza