Reacţii faţă iniţiativa legislativă a PSD privind eliminarea taxei radio-tv

Iniţiativa legislativă a PSD de eliminare a peste 100 de taxe, printre care şi taxa radio-tv, a generat numeroase reacţii ale clasei politice, societăţii civile, dar şi ale reprezentanţilor unor instituţii publice internaţionale de media.

Adăugat: 24 Octombrie 2016
Ultima actualizare:24 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dennis Nowlan, director la BBC Radio, a declarat pentru Radio România că postul public din Marea Britanie este finanţat prin taxă de peste 90 de ani, iar acest lucru s-a dovedit o garanţie pentru independenţa editorială a postului. 

"Bineînţeles că sunt diferite forme pentru a finanţa mass media, multe căi diferite pentru a finanţa serviciul public de presă. BBC este finanţat de o taxă de peste 90 ani, ce s-a dovedit a fi garanţia noastră pentru independenţă. Este ceea ce ne-a făcut pe noi cu adevărat liberi faţă de presiunea guvernului, faţă de presiunea comercială şi de suspiciunile unor asemenea presiuni. Aşa se face că publicul poate avea încredere în noi că ii reprezentăm pe ei primii, că punem ascultătorii  pe primul loc", a spus Dennis Nowlan.  

Şi directorul general al EBU - Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune - a adresat o scrisoare Parlamentului de la Bucureşti în care îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu propunerea de eliminare a taxei radio-tv.

O scrisoare de protest au semnat şi foşti conducători ai Radioului şi Televiziunii, iar Consiliile de Administraţie ale celor două instituţii s-au declarat împotriva acestui proiect de lege, argumentând că eliminarea taxei radio-tv modifică radical existenţa autonomă şi independentă a serviciilor publice de media.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza