REACȚIA politicienilor la intenția Ungariei de a ridica un gard la granița cu România

Ungaria a început să marcheze traseul gardului pe care a anunţat că îl va construi la graniţa cu România pentru a împiedica intrarea imigranţilor.

Adăugat: 16 Septembrie 2015
Ultima actualizare:16 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta consideră că recentele acţiuni şi reacţii ale autorităţilor ungare contravin principiilor europene şi nu rezolvă situaţia refugiaţilor.

Şeful executivului spune că România va continua să fie solidară cu celelalte state membre care respectă principiile şi libertăţile europene.

Abordarea Ungariei "nu corespunde spiritului UE"

Şi ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, este de părere că abordarea părţii ungare nu corespunde spiritului UE şi Parteneriatului strategic dintre România şi Ungaria.

În opinia sa, intenţia părţii ungare de a construi un gard la graniţa cu România reprezintă o abordare inadmisibilă în relaţia dintre două state membre ale UE.

Gorghiu: Abordare politicianistă

Din opoziţie, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că intenţia părţii ungare este o abordare politicianistă.

Ea consideră că nu este nevoie de o amplificare a unui conflict intre România şi Ungaria în contextul în care UE se confruntă cu o criză a refugiaţilor.

Hunor: Soluția nu e îndreptată împotriva României

Autorităţile române nu trebuie să aibă o abordare sentimentală în legătură cu intenţia Ungariei întrucât soluţia nu este îndreptată împotriva României sau a cetăţenilor români, afirmă şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul uniunii spune că intenţia statului ungar arată încă o dată că UE este incapabilă să gestioneze criza migranţilor şi să facă faţă unei astfe de provocări.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza