Reacția PNL București față de mutarea banilor de pensii la fondul de stat

PNL București susține că mutarea banilor de la fondurile private de pensii în fondul gestionat de stat reprezintă "un impuls" dat tinerilor să plece din țară.

Adăugat: 30 August 2017
Ultima actualizare:30 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Cristian Bușoi, președinte PNL București
trimite pe mail

Mutarea banilor de la fondurile private de pensii în fondul gestionat de stat este o deposedare de drepturi a segmentului de până în 45 de ani în favoarea electoratului de peste 65 de ani, consideră preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi.

El afirmă într-un comunicat că, indiferent dacă ideea mutării banilor de la Pilonul II la Pilonul I este consecinţa unor decizii economice sau este urmarea unui calcul electoral al PSD, efectul este acelaşi: un impuls dat tinerilor să plece din ţara în care Guvernul le confiscă viitorul.

Premierul Mihai Tudose a anunţat aseară că Guvernul analizează trei variante de lucru în privinţa Pilonului II de pensii.

El a explicat, într-o emisiune televizată, că este vorba despre modificarea comisioanelor percepute de administratori, diminuarea cotei pentru Pilonul II în favoarea Pilonului I sau posibilitatea ca persoanele care contribuie să îşi poată exprima o opţiune.

Şeful Executivului a mai menţionat că deocamdată se fac calcule, iar Ministerul Finanţelor le va face publice când vor fi gata, cel mai probabil săptămâna viitoare.



Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza