Reacția MAE după vizita ambasadorului Hans Klemm la Sfântu Gheorghe

Vizita diplomatului american se înscrie în atribuţiile curente ale ambasadelor, precizează MAE după apariţia pe Facebook a unei fotografii în care ambasadorul Hans Klemm apare ţinând în mână steagul Ţinutului Secuiesc.

Adăugat: 14 Septembrie 2016
Ultima actualizare:14 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţi ai Ministerului de Externe au discutat cu membri ai Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti după apariţia pe Facebook a unei fotografii în care ambasadorul Hans Klemm apare, alături de autorităţi locale din Sfântu Gheorghe, ţinând în mână steagul Ţinutului Secuiesc.

Potrivit Ministerului de Externe, vizita diplomatului american se înscrie în atribuţiile curente ale ambasadelor, iar astfel de acţiuni presupun inclusiv luarea în considerare a existenţei unor sensibilităţi.

Aceste considerente au fost transmise în cadrul discuţiei partenerilor americani,  subliniază Ministerului de Externe.

De cealaltă parte, Ambasada Americană la Bucureşti a precizat, pentru Radio România, "şeful misiunii, Hans Klemm, ca ambasador al Statelor Unite în întreaga Românie, călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii".

Ambasada susţine că, în calitate de aliat şi partener strategic al României, Statele Unite sprijină şi aplaudă democraţia din România şi eforturile ţării noastre de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza