Reacția lui Blaga la demisia Monicăi Macovei: Nu este o surpriză!

Vasile Blaga a afirmat că nu se bucură de plecările din PDL şi a punctat că în cazul în care ar fi dorit, Macovei ar fi putut să se înscrie în cursa pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale.

Adăugat: 2 Septembrie 2014
Ultima actualizare:2 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga, președintele PDL
trimite pe mail

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, consideră că nu este o surpriză demisia Monicăi Macovei din partid.

El a precizat că Macovei ar fi trebuit să intre în competiţia internă din PDL pentru desemnarea candidatului la preşedinţie.

"Doamna Monica Macovei a avut toate posibilităţile cu putinţă să candideze democratic pentru a fi desemnată în interiorul PDL, atunci când, în urma unei competiţii interne, a fost desemnat domnul Cătălin Predoiu, şi dacă ar fi câştigat ar fi intrat în competiţia cu candidatul propus de PNL, cu domnul Klaus Iohannis", a spus Blaga.

El a mai precizat că PDL, care face parte din Alianţa Creştin-Liberală, are deja un candidat: pe liderul PNL, Klaus Iohannis, iar Monica Macovei nu avea cum să candideze pentru Cotroceni din partea partidului.

În ceea ce priveşte acuzele Monicăi Macovei referitoare la înţelegerile dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta şi Klaus Iohannis şi Dan Voiculescu şi confuzia indusă în PDL ca urmare a desemnării edilului Sibiului candidat la alegerile prezidenţiale, Blaga a subliniat că toate deciziile au fost luate de forurile competente.

''Indiferent cine pleacă din partid găseşte motive. (...) Toate deciziile au fost luate de către forurile competente ale partidului, partid care evident a apreciat-o totdeauna pe Monica Macovei şi a susţinut-o de câte ori a fost nevoie cu toate forţele. Să nu uităm ultima campanie de europarlamentare'', a adăugat Blaga.

Macovei: Ce se înâmplă în PDL este greșit

Europarlamentarul Monica Macovei şi-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal afirmând că a luat această decizie pentru că "ceea ce se întâmplă astăzi în PDL este greşit".

Eurodeputata a mai afirmat că actualul candidat al Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, nu reprezintă dreapta politică, nu doreşte să apere statul de drept, în lupta împotriva corupţiei şi nici nu crede în drumul României spre Vest.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
2 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza