Reacţia CE la legea privind statutul parlamentarilor, în Raportul MCV

O reacţie a Comisiei Europene la legea privind statutul parlamentarilor votată, luni, va fi cuprinsă în Raportul privind MCV în domeniul Justiţiei, care urmează să fie publicat săptămâna viitoare.

Adăugat: 23 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Grey
trimite pe mail

Raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare privind progresele înregistrate de România în domeniul justiţiei va fi prezentat săptămâna viitoare, a anunţat miercuri, la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Grey.

Grey a fost întrebat de presa străină cum comentează faptul că noua propunere privind statutul parlamentarilor adoptată marţi de legislativ în România ar face mai dificilă ridicarea imunităţii senatorilor şi deputaţilor şi ar reduce puterile principalului organism anticorupţie.

"Comisia va spune ceva despre acest lucru în raportul pe care îl va adopta săptămâna viitoare", a subliniat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Oficialul european a ţinut să precizeze că "ce este clar pentru CE este că cei aflaţi la putere trebuie să se asigure că nu sunt probleme de integritate legate de ei".

"Ca să fiu foarte deschis am văzut deja diferite interpretări a ceea ce s-a votat ieri şi vom vrea să analizăm subiectul în detaliu. Ce este clar pentru CE, şi am afirmat în mod repetat, este că cei aflaţi la putere trebuie să se asigure că nu sunt probleme de integritate legate de ei. Asta a fost şi este poziţia noastră, dar trebuie să vedem exact ce a adoptat Parlamentul ieri şi asta va fi reflectat în raport", a adăugat mai spus de cuvânt al CE.

Reamintim că, luni, plenul Parlamentului României a adoptat modificări la Statutul deputaţilor şi senatorilor, care conferă, între altele, parlamentarilor protecţie în cazul unui conflict de interese sau a incompatibilităţii.Autor:
Luminiţa Apostol
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
23 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza