Războiul replicilor Emil Boc - Cezar Preda

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, la RFI România, că este foarte îngrijorat pentru că primul-ministru nu îşi poate "stăpâni" Cabinetul

Adăugat: 14 Iulie 2010
Ultima actualizare:14 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preda susţine că  că Emil Boc trebuia "să-l dea afară imediat" pe ministrul Finanţelor, dar "nu este în stare să facă acest lucru".


În ediţia de marţi a "Ziarului Financiar", ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat că România ar trebui să treacă de la 1 ianuarie 2011, după şase ani de cotă unică, la un sistem de impozitare progresivă a veniturilor, inclusiv a tutoror pensiilor, concomitent cu scăderea TVA.


Premierul Emil Boc a reacţionat imediat, declarând că  ministrul Finanţelor nu a avut mandat pentru a dezbate public tema cotei unice şi a impozitării progresive, care nu a fost analizată şi aprobată în Guvern, şi a interzis miniştrilor să mai introducă în discuţia publică subiecte care nu au avizul Executivului.


"Prim-ministrul nu poate decât să fie reactiv la ceea ce spun domnul Vlădescu şi domnul Şeitan, dacă mai ţineţi minte", a declarat vicepreşedintele PDL, Cenzar Preda.


Cezar Preda a mai spus că îi pare rău pentru prim-ministru că "a ajuns de nu-l mai ascultă absolut nimeni".


"Nu e bine să vedem în ultima lună că s-au luat decizii care nu sunt agreate ba de Palatul Cotroceni, ba de Ministerul de Finanţe, ba de Cabinetul de la Palatul Victoria, în ansamblu. Ce să-nţeleagă cetăţenii României, decât că e un haos ? E vina primului-ministru. Primul-ministru trebuia să-l dea afară imediat pentru aceste chestiuni, dar nu are puterea, nu e în stare să facă acest lucru, îi e frică nu ştiu de cine. Nu-mi dau seama cum îşi permite un ministru să saboteze un Cabinet întreg şi să-l ducă în ridicol până la urmă pe prim-ministru, de fiecare dată când acesta încearcă să se preocupe de ceea ce are nevoie ţara acum: să scăpăm de inundaţii, să trecem peste criză", a adăugat Cezar Preda.


Vicepreşedintele PDL a mai declarat: "Noi asistăm, ca şi dumneavoastră, la o chestiune incredibilă: un Cabinet în care primul-ministru află ultimul de ce spune câte un ministru! Şi totuşi, nu doreşte să ia măsuri!".


Pe de altă parte, Cezar Preda a spus că nu crede că remanierea Guvernului se va face în toamnă.

 
Liderul PDL, premierul Emil Boc a declarat, miercuri, după criticile vicepreşedintelui democrat-liberal Cezar Preda în cazul declaraţiilor lui Sebastian Vlădescu, că libertatea de exprimare este garantată de Constituţie şi i-a transmis acestuia că remanierea este efectuată când decide premierul.


"Libertatea de exprimare, inclusiv a a domnului Cezar Preda, este garantată de Constituţie, iar în privinţa remanierilor guvernamentale îl asigur că dreptul suveran al primului-ministru se va exercita atunci când va aprecia de cuviinţă primul-ministru", a răspuns Boc solictării jurnaliştilor de a comenta declaraţiile lui Preda.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza